Men det var ingen spøk. 41-åringen blir nå Byåsens joker på strek, etter at de ikke fikk June Andenæs hjem fra Russland.

I går kveld sa hun adjø til sine lagvenninner i Ranheim, og signerer i dag avtalen med Byåsen. En avtale som varer ut sesongen.

Det betyr at hun blir den nest eldste spilleren i ligaen, bak suverene Larviks Lene Rantala som blir 46 år.

Beste anbefalingen

Etter at Jenny Grøtan er ute for sesongen med skulderskade, har Byåsen jaktet erstatter. For med kun Maren Gundersen som alternativ, mener ledelsen at det trengs én til.

— Vi har sjekket markedet i Trøndelag, og Siv var den vi fikk klart best anbefalinger på. Nå skal hun hjelpe oss ut sesongen, sier daglig leder i Byåsen, Torbjørn Balstad.

For Sæterhaug kom henvendelse som lyn fra klar himmel.

— Jeg trodde det var fleip, og bare flirte da Ståle (Grønseth, hjelpetrener i Byåsen, journ.anm.) ringte meg. Min første tanke var at det må da finnes yngre og bedre strekspillere i nærområdet som var tilgjengelig. Men det gjorde visst ikke det, og det er jo artig å bli spurt om dette, sier Sæterhaug.

KLAR FOR BYÅSEN: 41-åringen skal spille strek for topplaget. Foto: Morten Antonsen

Synes du det er rart?

— Det skal vel egentlig ikke gå an at jeg som er over 40 år er toppscorer i 2.divisjon. Men det er egentlig ikke så stor forskjell på toppen av 2.divisjon, og de svakeste lagene i 1.divisjon. Vi har jo spilt blant annet mot Selbu, og verken jeg eller laget ble knust. Men jeg har vært heldig som har holdt meg skadefri, og har trent godt i alle år, sier hun.

- Takler det sportslig

Men hun svarte ikke ja med en gang. For med full jobb, to barn, i tillegg til å trene yngres lag og spille selv for Ranheim var det en kabal som måtte gå opp.

— Jeg måtte finne ut om jeg fikk trene så mye som det kreves for å henge med på et topplag. For jeg er ikke med for å drite meg ut. Konkurranseinstinktet er større enn som så, smiler hun.

For de håndballkjente er ikke navnet Siv Sæterhaug ukjent. Allerede på slutten av 80-tallet var hun innom aldersbestemte landslag, og har i sin karriere utallige kamper for blant andre Utleira, Sverresborg, Sjetne og Selbu. I de siste årene har hun herjet i 2.divisjon, og er i dag toppscorer for Ranheim.

— Holder du nivået som skal til i eliten, og i Europa?

— Det er klart det blir en overgang. Jeg har vært med på en trening, og det er ingen tvil om at det er forskjell. Tempoet er høyere, og det er veldig mye mer fysisk på strek enn det jeg er vant med. I 2.divisjon får jeg leke og gjøre som jeg vil på streken. Det blir noe annet nå. Men jeg er ikke dårlig trent, og jeg er ikke i tvil om at jeg takler det sportslige. Jeg gleder meg veldig, sier hun.

Fra 2.divisjon til e-cup

Byåsen sjekket først ut muligheten for å hente hjem June Andenæs fra Lada Togliatti. Strekspilleren forlot Byåsen til fordel for Russland i fjor sommer, og har spilt regelmessig for det tidligere storlaget.

— Hun hadde for så vidt lyst hun, men det hadde tatt for lang tid å få henne klar innen fristen 28.januar. Men på sikt kan hun være aktuell, selv om vi har kontrakter med både Jenny og Maren ut neste sesong også. Det avhenger litt av hvor lang tid det tar med Jennys skade, forteller Balstad.

Men det blir først neste sesong. Nå er det Sæterhaug som skal brukes, og hun kastes rett til ulvene. For debuten kommer trolig tidligst i europacupkampene første helgen i februar.

— Det blir rett fra 2.divisjon til europacup. Det hadde jeg ikke trodd jeg skulle få med meg i min karriere, ler hun.