— Vi gjør mye bra, veldig lenge. Så glipper vi litt et par ganger slik at Odd får snudd kampen. Men vi skaper definitivt mer enn nok sjanser til å kunne ta tre poeng i dag, oppsummerte AaFK-trener Jan Jönsson 2-2-oppgjøret mot Odd.

TRIPPELBYTTE: Jan Jönsson kastet innpå Mostafa Abdellaoue (t.v.), Tor Hogne Aarøy og Mikael Bertil Dyrestam mot slutten av kampen mot Odd. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB SCANPIX

Og det ble i sannheten en dramatisk affære i Ålesund. AaFK tok ledelsen, straffespark som ikke ble idømt (begge veger), Odd som snudde til 1-2 og utligning på overtid av de oransje. I tillegg til at Odd-keeper André Hansen ble kjørt til sjukehus med hodeskade etter å ha kollidert med Leke James forut for AaFKs 1-0-scoring.

— Dyktig keeper

Sjansemessig ble det også en merkelig affære. Hjemmelaget skapte mer enn ti kvalifiserte målsjanser, mot Odds fem. Men likevel endte det kun med fire scoringer.

— Jeg er glad vi skaper så mye som vi gjør, men det er jo mønsteret for oss i år – at vi har vært lite effektive foran motstanderens mål. Nå skal det sies at Odds reservekeeper kommer inn og gjør en kjempekamp. Vi kunne nok ha vært dyktigere på våre avslutninger, men jeg er vil strekke meg til å si at det først og fremst var en dyktig keeper som berget poenget for Odd i dag, sier Jönsson.

Johnsen snudde for Odd

På sin 31-årsdag ga Michael Barrantes AaFK 1-0-ledelse mot slutten av den første omgangen. Etter hvilen jaget Odd høyere på banen, men uten å skape de helt store farlighetene foran Sten Grytebust. Bakover etterlot de store rom, som AaFK bare nesten klarte å utnytte. I «nesten» ligger det at de skapte sjanser – men brente det de skapte.

Så snudde Frode Johnsen det for Odd med to scoringer. Omtrent ut av intet. Han hadde vært helt anonym tidligere i kampen, men fikk for store rom ved to anledninger. Først på retur, så etter slapp markering.

- Viste moral

På 1-2 valgte Jönsson å ta et trippelbytte, to minutter før full tid. Inn kom Mos Abdellaoue, Tor Hogne Aarøy og Mikael Dyrestam. Det skapte et enormt trykk mot Odd-målet, og som endte med Mos-assist og Akeem Latifu-scoring på overtid.

— Vi viste moral, og fikk vel betalt for trippelbyttet mot slutten av kampen. Vi møter et veldig bra lag i dag, som er bevisst hva de gjør. Men jeg sitter med en blandet følelse, der jeg er fornøyd med guttene med misfornøyd med at vi ikke vinner kampen, forklarer Jan Jönsson.

PS! Helse Møre og Romsdal rapporterte at Odd-keeper André Hansen hadde hodetraume og kortvarig bevissthetstap etter kollisjon med Leke James. Odds medisinske personell rapporterte at han kviknet til etter hvert etter sammenstøtet, og at undersøkelser ved sjukehuset i Ålesund ikke viste tegn til brudd. Han skal få videre undersøkelser ved sjukehuset.