Lørdag stod det om siste plass i neste sesongs Premier League da Derby og Queens Park Rangers møttes på Wembley. En kamp hvor London-laget trakk det lengste strået etter en ellevil avslutning på kampen.

For like før 90 minutter var spilt stod det fortsatt 0-0. Men da driblet Junior Hoilett seg fri på høyrekanten. Derby-stopper Richard Keogh sleivet med klareringen, som havnet i beina til Bobby Zamora. Spissen nølte ikke, og satte ballen sikkert i mål fra vel ti meters hold. Til lyden av fansens ekstatiske jubel, naturlig nok.— Vi forsøkte å få kampen til straffesparkkonkurranse og jobbet for å henge med. Jeg vil lyve om jeg sier at jeg trodde vi kom til å score, oppsummerte QPR-sjef Harry Redknapp.

Derby forsøkte desperat å kvittere i overtidsminuttene. Keeper Lee Grant ble med opp på et hjørnespark, men uten at det hjalp. For da dommer Lee Mason blåste av et par minutter senere stod det fortsatt 1-0 til de hvit- og blåstripede.

— Jeg har tapt noen kamper i løpet av karrieren, men dette var det verste. Vi fortjente ikke dette, sa Derby-manager Steve McLaren.

QPR måtte spille den siste halvtimen med ti mann, etter at Gary O'Neil stoppet Johnny Russell da sistnevnte var på full fart mot mål. Det førte til at manager Harry Redknapp måtte gjøre endringer. Men heldigvis for ham hadde Zamora allerede kommet på banen - noe som skulle vise seg å være avgjørende.

Det var ikke bare pengene som forsvant og det sene målet som gjorde tapet surt for Derby. Gjennom 90 minutter var de også det beste laget. Men en dårlig touch fra Keogh ble avgjørende - og dermed også grunnen til at det blir en ny sesong på nivå to.