22. september skrev Robert Lewandowski historie da Bayern München møtte Wolfsburg.

Gjestene hadde rystet Bayern i München og ledet 1-0 til pause. Da bestemte trener Pep Guardiola seg for å gjøre grep. Lewandowski ble satt inn for å gi hjemmelaget litt ekstra trykk foran mål.

Slik reagerte Pep Guardiola på Robert Lewandowskis målshow. Foto: NTB scanpix

I minuttene som fulgte vartet Lewandowski opp med et uvirkelig show. I det 51. spilleminuttet utliknet polakken Wolfsburgs ledelse, før han i minuttet etter snudde kampen for Bayern. Deretter gikk det to minutter før han fullførte sitt hat trick — på tre minutter og 12 sekunder.To minutter etter at hat tricket var fullført satte han inn sitt fjerde, og i underkant av fire minutter senere scoret han også sitt femte med en akrobatisk avslutning.

På åtte minutter og 59 sekunder hadde Robert Lewandowski scoret fem mål.

Reaksjonene lot ikke vente på seg etter det utrolige målshowet:

Nå gjøres spissen stas på av Guinness rekordbok. Lewandowski får hele fire rekorder i boken, ifølge BBC. Han får rekorden for flest mål av en innbytter i Bundesligaen, det raskeste hat tricket i Bundesligaen, for å være spilleren med fire scoringer på kortest tid og spilleren med fem mål på kortest tid i ligaen.

— Det tok noen uker før det sank inn, sier Lewandowski.

- Kan ikke forklares

– Jeg kan ikke forklare det som skjedde, sa Bayern-trener Pep Guardiola etter målshowet.

Etter festen foran de 75.000 tilskuerne på Allianz Arena i september mottok femmålshelten matchballen, signert av alle Bayern-spillerne.

– Denne blir med meg hjem, gliste Lewandowski.

– Det var galskap det som skjedde! Fem mål – utrolig… Jeg er veldig, veldig glad. En stor kveld, sa han i pressesonen.