AVVISER: Premier League-sjef Richard Scudamore skal ha gitt blankt avslag. Foto: Javier Garcia

Premier League-klubbene diskuterer hva slags finansielle reguleringer som skal innføres.

I desember ble to forslag for kostnadskontroll avvist av flertallet av klubbene, og det er varslet en ny runde med diskusjoner i februar.

Nå skal kvartetten Manchester United, Arsenal, Liverpool og Tottenham ha samlet seg for å få innført reguleringer lignende UEFAs regler om finansiell fair play.

E-post

UEFAs regler innbefatter blant annet at klubbene som deltar i deres turneringer på sikt ikke kan gå i underskudd.

Daily Mail har fått tilgang til en e-post med Premier League-direktør Richard Scudamore som adressat.

I e-posten, som de fire ovennevnte klubbene har skrevet under på, anbefales det at Premier League innfører regler som omfatter klubbers underskudd, og at ”UEFAs Financial Fair Play-reguleringer adopteres”.

Manchester United-direktør David Gill skal også, i et møte med ligaens øvrige klubbdirektører, ha tatt til orde for å overføre håndhevelsen av nye reguleringer til UEFA.

Ifølge London Evening Standard skal dette ha blitt blankt avvist av Premier League.

Hett tema

Det er ventet at temaet vil bli diskutert videre, men i en annen drakt enn UEFAs reguleringer, der klubber i siste instans kan utestenges fra Mesterligaen.

For at nye reguleringer skal bli innført, kreves det at 14 av de 20 klubbene stemmer for. Football League, divisjonssystemet under Premier League, har allerede innført finansielle reguleringer.

Årsaken til at temaet er brennhett, er enkel.

Premier League-klubbenes utgifter har skutt i været. Over halvparten av klubbene går ifølge de siste tilgjengelige undersøkelsene med underskudd.

Fra 2013 trer ligaens nye TV-avtale i kraft. Premier League vil over en treårsperiode få 3 milliarder pund fra den nye avtalen. Det tilsvarer totalt en økning på 66 prosent fra dagens avtale.

Mange frykter at disse pengene vil gå direkte i lommen på agenter og spillere.