Storhamar har slitt mot Levanger. På de siste seks kampene har de gule og blå kun vunnet ett oppgjør lagene imellom. I kveld var det liten tvil om hvem som var det beste laget, og Storhamartrener Alfred Örn Finnsson var lettet etter at laget hans endelig kunne kvitte seg med Levanger-forbannelsen.

— Det var godt å få vekk spøkelset vi har hatt mot Levanger, sier Finnsson.

Timeout snudde kampen

For selv om Levanger åpnet best og ledet 6-3 etter 10 minutter, ble det aldri noen større luke. Halvveis ut i den første omgangen tok Finnsson timeout. Det skulle vise seg å gjøre susen. Storhamar våknet umiddelbart og tok kontroll over kampen. Og allerede to minutter etter timeouten var Storhamar á jour, på stillingen 7-7. Derfra og inn var Storhamar det beste laget og cruiset inn til 28-21 seier.

— Jeg husker ikke hva som ble sagt i timeouten, men vi var nok litt overtente fra start i dag, så vi trengre litt tid til å puste, sier Linn-Marie Birkeland.

-Kan gå til finalen

Trener, Alfred Ørn Finnsson var fornøyd med kampen, men skulle gjerne sett at laget hans kunne fullført 100 prosent.

— Vi skulle ha punktert tidligere, men det ble mange bytter og litt urytmisk i andre omgang, sier Finnsson som nå ser fram mot kvartfinalene mot Vipers og Stabæk.

— Denne seieren var ekstremt viktig for laget. Nå er vi på vei fram, og jeg gleder meg til kvartfinalene.

En av de største bidragsyterne til dagens seier var kaptein, Linn-Marie Birkeland som bidro med fem mål i andre omgang og ble kåret til hjemmelagets beste spiller. Hun har god tro på at Storhamar kan gå lang i sluttspillet, men innrømmer at de også kan ryke tidlig.

— Det blir utrolig spennende med kvartfinale nå. Vi kan komme helt til finalen, men vi kan også ryke tidlig, sier Birkeland.