John Arne Riise har vært så godt som klar for den indiske klubben Kerala Blasters og skal ha blitt enige om de personlige betingelsene, men i siste liten har nordmannen gjort helomvendig og ønsker i stedet å signere for divisjonskollega Delhi Dynamos.

Det har skapt en kontraktskonflikt mellom partene. Riise har signert et såkalt «offer letter», en foreløpig kontrakt med Kerala, og klubben mener de har rett på spilleren. Nå er det opp til ledelsen i Indian Super League (ISL) å avgjøre om Riise kan dra til Delhi i stedet.

— Riise ønsker å dra til Delhi Dynamos, som tilbyr ham samme lønn. Kerela har sendt den foreløpige kontrakten til ligaledelsen, og det er opp til dem å avklare Riises overgang til Delhi, skriver The Times of India.

Skulle erstatte David James

Dette er en stor utfordring for den nye ligaen, som starter sin andre sesong i oktober. Ligaledelsen må derfor bestemme hvor bindende den foreløpige kontrakten er og om Riise begår et kontraktsbrudd når han nå ønsker å spille for et annet lag.

En av årsakene til at venstrebacken er så ettertraktet er at han er en såpass stor stjerne til å gå under kategorien «marquee player» som hvert lag skal ha én av.

Kerala ønsket at Riise skulle erstatte Englands keeperlegende David James som deres stjernespiller.

Ifølge avisen skal avtalen Riise ha inngått være verdt nærmere 2,4 millioner kroner.

Annonserte overgangen tirsdag

Riise annonserte tidligere i uken at India var hans neste stoppested.

— Kontrakten underskrives i onsdag, sa Riise til hjemmesiden til sponsoren Betsson på tirsdag.

Riise offentliggjorde imidlertid ikke hvilket lag han skulle spille for, men det var kjent at Kerala var en av klubbene som var mest interessert.

— Begge (han og kona Louise Angelica, journ. anm.) er fornøyde med denne løsningen. Kypros var veldig fint og det endte strålende med The Double med Apoel, men nå er jeg klar for nye utfordringer, sa Riise tirsdag.