Kamparena ble bestemt etter et møte i Sveits mellom Uefa, den engelske og det tyrkiske fotballforbundet, der hovedtemaet var hva som skal til for å unngå problemer mellom de to lagenes supportere i forbindelse med klampen.

Det ampre forholdet mellom de to lands supportere har allrede ført til at det engelske fotballforbundet (FA) har lagt inn forbud mot at engelske supportere reiser til kampen. Men det er ventet at en del supportere vil ta seg til Tyrkia, og kjøpe billetter på svartebørsen.

FA-formann Geoff Thomson sier i følge engelske Team Talk at dette er en viktig kamp fo begge land, og at det er viktig for europeisk fotball at arrangeringen av kampen går greit.

— Det er viktig for England at dette foregår smertefritt. Den beste måten våre supportere kan støtte laget på, er å ikke reise til Tyrkia, og heller nyte kampen på TV, sier han.

Fra Uefa hold understrekes det at de, selv om alle parter viser god samarbeidsvilje, vil fortsette å registrere utviklingen og at de vil gi assistanse og råd der det trengs.