Hedmarkingen i Molde takket nylig nei til 10 millioner kroner i netto årslønn da han avviste tilbudet fra Besiktas. Det skriver VG.

Storklubben i Istanbul har prøvd å sikre seg høyrebacken to ganger — i fjor sommer, og i overgangsvinduet i januar.

Ifølge VG kom samtalene så langt at MFK og Besiktas var enige om en pris på ca. 20 millioner kroner. Men Linnes sa likevel nei.

— Det var spennende og smigrende. Det er en veldig stor klubb som er jevnlig i Europa og gjør det godt i Tyrkia, så det var en tøff avgjørelse. Men jeg trives bra i Molde. Jeg håper og tror at det skal dukke opp flere muligheter hvis jeg fortsetter fremgangen, sier Martin Linnes til VG.

Kunne tjent 40 millioner

Iføge avisas undersøkelser, kunne Linnes - inkludert bonuser - tjent omkring 10 millioner kroner netto hvert år i Tyrkia. Med en fireårig kontrakt, kunne han dermed ha sittet igjen med ca. 40 millioner kroner.

— Ja, det kunne jeg jo ha gjort. Men det er ikke det viktigste for meg. Det er kanskje noen som tenker sånn. Jeg tenker fortsatt at jeg må forbedre meg som fotballspiller. Jeg har lyst til å ta det neste steget, men det må være riktig, sier han.

Føltes feil

Linnes er fra Sander, et lite tettsted i Sør-Odal, og erkjenner at skepsisen mot livet i storbyen Istanbul avgjorde:

— Det var en stor klubb, men jeg var usikker på alt rundt. Jeg fikk aldri godfølelsen. Jeg håper at jeg kan få muligheten i en utenlandsk klubb som føles mer riktig.

Linnes, som også er landslagsspiller, mener han gjorde det riktige valget ved å bli i Molde:

— Jeg ble ferdig med det da jeg tok avgjørelsen. Jeg har fulgt med Besiktas og så at de slo ut Liverpool av Europa League, men jeg håper det dukker opp noe annet som jeg kjenner er ordentlig riktig senere.