Bengt Sæternes er endelig smertefri. I dag starter han fotballtrening med resten av spillerne i Brugge for første gang siden han skrev under for klubben. Han har riktignok spilt to kamper som innbytter for den belgiske toppklubben og scoret en gang, men trent med laget har han ikke gjort ennå.

Treningsdebuten skulle skjedd i går, men da fikk spillerne fri etter den imponerende 2-1-seieren over Hannu Tihinens Anderlecht.

— Like greit. Jeg har selvsagt pådratt meg influensa, men håper å bli med framover. Heldigvis kjenner jeg ikke smerter i beinet. Det er første gang på lenge, sier Bengt Sæternes til Aftenbladet.

Det oppsto komplikasjoner etter beinbruddet i sommer, betennelse, muskler i klem og ny operasjon - denne gang ved Volvat-klinikken i Oslo. Bengt Sæternes ser endelig lyst på fotballivet, og har allerede satt merke i kalenderen.

— Jeg tar sikte på å spille hjemmekampen mot Lommel 21..desember. Trenger litt trening først. Har knapt trent på tre og en halv måned. Grunnlaget er bra, men det blir ikke det samme uten ball, sier egersunderen.

Til tross for det spinkle treningsgrunnlaget, nøler ikke Brugges norske trener Trond Sollied med å bruke Sæternes umiddelbart - dog bare på benken.

— Det er mulig jeg blir med til Tyskland, sier Sæternes om torsdagens Uefa-cup-møtet mot tyske Stuttgart. Brugge har et dårlig utgangspunkt med 1-2-tap hjemme.

Brugge leder for øvrig den belgiske fotballserien suverent. Etter 15 spilte kamper topper laget ni poeng foran Sint-Truiden, ti poeng foran Lokeren og 11 foran tidligere Viking-spiller Hannu Tihinen og hans Anderlecht.