Bodø/Glimt hadde faktisk ikke tapt i årets Tippeliga før kampen i Bergen, og vi kan sikkert si at årets sesongstart har vært bedre enn fjorårets. Jeg er imponert over Bodø/Glimts defensive kvaliteter, og de fleste målene som har kommet i mot har vært forsvarstabber. Offensivt hadde man to mål i snitt før kampen i Bergen, og her burde man også scoret. Bare udyktighet gjør at Milan Jevtovic scorer sitt fjerde på fire kamper, eller at Trond Olsen åpnet scoringskontoen.

Jonas Klingan, Bodø/Glimt-supporter

Jeg er ikke så skuffet etter tapet i Bergen, mye på grunn av kampbildet der Brann har mange store sjanser og man kunne tapt mer enn ”bare” 1-0, men samtidig så kunne man tatt med seg både ett og to poeng til Bodø hvis man hadde scoret på de sjansene man fikk. Baklengsmålet burde også vært unngått, og det er igjen en forsvarstabbe som gjør at Bodø/Glimt slipper inn mål.

Positive unggutter

Selv med tap, er det alltid noe positivt å ta med seg. Mathias Normann fortsetter å vise hvor god han kan bli, og det er mye potensiale i gutten. Hans smarthet, lekenhet og overblikk er helt utrolig, og tenk at han bare er 19 år (fyller 20 i mai)! Han er jo best offensivt, men jeg er imponert over hans defensive arbeid. Måten han plasserer seg defensivt, spesielt 1v1, viser bare hvor utrolig fotballsmart han er. Så fikk jo William Arne Hanssen debuten, en spiller jeg har store forventinger til. Navnet er en ting (barnebarn til storscorer Arne Hanssen), men også fordi rapportene fra andre forteller at han er en spiller med et stort potensiale.

En annen ting, som kanskje er det mest positive, er Glimts forandring fra 1.omgang til 2.omgang. I 1.omgang er Brann definitivt det beste laget og man skaper veldig lite, men i 2.omgang kommer det et nytt Glimt-lag utpå og det er da man ble farlige. Dette viser at Glimt faktisk kan forandre kampbildet, noe som er ulikt de to forrige sesongene.

Selv med tap i den fjerde serierunden, har Glimts sesongstart vært overraskende bra. Vi har syv poeng, noe ulikt i fjor da man hadde åtte poeng etter elleve serierunder. Ser man bak poengene, så ser Glimt veldig gode ut defensivt med bare tre innslupne mål. Fortsetter dette snittet, vil man ende med 15 baklengs. Det er noe ulikt 2014 og 2015, der man hadde 60 mål (2 i snitt) og 56 (1,9 i snitt). Ikke bare har den gode sesongstart gitt mye poeng, spillere som William Arne Hanssen, Patrick Berg og Mathias Normann har fått sjansen. Alle unge gutter fra Nordland, og som viser at Glimt gjør mye riktig med de yngre spillerne.

Aasmund Bjørkan har så langt vist seg å være det riktige valget for de gule, både på banen og i media. Bjørkan tørr å være offensiv, og slikt skaper entusiasme. Han kjenner både klubben og byen veldig bra, og jeg ser virkelig frem til fortsettelsen.