Sarpsborg Arbeiderblad skriver at klubben er enig med den kinesiske klubben Guangzhou, der tidligere England-manager, svenske Sven Göran Eriksson, er sjef.

Sportssjef i Sarpsborg 08 Thomas Berntsen bekrefter overfor Aftenposten at den storvokste spissen er på vei vekk.

— Vi har akseptert et bud fra en kinesisk klubb, men det er ingen done deal. Han må bli enig om den personlige avtalen og gjennomføre en medisinsk test, sier sportssjefen til Aftenposten.

t20-åringen fra Nigeria er Sarpsborg 08s toppscorer så langt denne sesongen — med fem mål på elleve kamper - og har naturlignok også vært lagets kanskje viktigste spiller.

- Får 12-13 mill.

For tre uker siden var Sven Göran Eriksson på plass på Sarpsborg stadion for å se kampen mot Viking. Den kampen endte 1-1 og Samuel gikk målløs av banen.

— Vi er i en posisjon der vi ikke må selge, men Aaron hadde et veldig sterkt ønske om å reise. Og da han kom hit en av forutsetningene at vi skulle være åpne for eventuelle tilbud, sier Berntsen.

Han er klar på at spillerens ønske ble avgjørende.

— Hvis han ikke hadde et ønske om å bli solgt, så hadde vi ikke solgt ham. Men nå handlet det om å få riktig pris, og det føler vi at vi har fått, sier sportssjefen, som ikke vil kommentere konkrete summer.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad får Østfold-klubben rundt 12-13 millioner kroner for spissen. Det er i så fall godt nytt for Vålerenga, som har en klausul på 25 prosent av overgangssummen.

Nå starter jakten på en Samuel-erstatter for Sarpsborg 08. — Vi skal jobbe på for å komme styrket ut av dette overgangsvinduet, sier Berntsen.

PS! Sarpsborg Arbeiderblad melder at Amer Bekic (21) - en bosnisk spiss, som har spilt for U21-landslaget - skal trene med klubben denne uken.