ALFHEIM: Som iTromsø allerede kunne avsløre i går, er Brian Stangnes Kjeldsberg (17) så godt som klar for Kaiserslautern.

Tyskerne fattet interesse for TIL-spilleren da juniorlaget spilte flere kamper i Tyskland tidligere i år. I mai ble han invitert på prøvespill og imponerte.

Nå er altså TIL enige med klubben fra 2. Bundesliga om betingelsene.

– Det er svært gledelig at spillerne våre er attraktive for utenlandske klubber og vi tror at dette kommer til å sette enda større fart i spillerutviklingen i klubben, selv om Brian kunne blitt A-lagsspiller i TIL, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til TILs hjemmeside.

– God dialog

– Vi har hele veien hatt en god dialog med tyskerne og har nå skapt en god relasjon med Kaiserlauternettersom vi også solgteRuben Yttergård Jenssen til dem, legger han til.

Skjervøy har forhandlet seg frem til en egen avtale siden de hadde rett på utdanningskompensasjon.

– Vi ønsker å gi honnør til Skjervøy som har utviklet Kjeldsbergfrem til han kom til oss , sier Johansen til TILs hjemmeside.

Kjeldsberg drar nå ned til Tyskland sammen med sine foreldre før han tar en endelig avgjørelse på om han skriver under for Kaiserslautern.

– Jeg skal se på det meste – hele pakken egentlig , sa Stangnes til iTromsø.

Tre år

Kontrakten som er avtalt kommer til å være på tre år, der det første året vil være på klubbens U-19-lag, før han de siste to sesongene spiller på U-23-laget.

Han innrømmer at tysken ikke er den aller beste – foreløpig.

– Nei da, men det tar sikkert ikke så langt tid, dersom det blir aktuelt , sier Kjeldsberg.

Yttergård vil kunne hjelpe spisstalentet å etablere seg i byen.

– Han er jo på A-laget, så det er en viss forskjell. Men jeg vet ennå ikke hvordan det blir – eller hvis det blir, sier Kjeldsberg.