GENÈVE: — Jeg starter nok ikke, men forhåpentlig får jeg komme inn. Jeg er ikke redd for å utfordre med ball, og det hadde vært kjempeartig å score, sier Jaime Alas.

Det er over en måned siden 23-åringen skrev under for RBK. I går åpnet overgangsvinduet, og etter intens jobbing med å få arbeidstillatelsen i orden kunne en smørblid kar fra El Salvador sette seg på charterflyet til Genève. For første gang skal han nemlig ikke se RBK på TV, men være med selv.

- Jeg er veldig fornøyd med at jeg endelig er klar. Og jeg føler meg i god form. Jeg har trent godt både med og uten ball, og har også fått spilt med de andre i treningsuka.

- Hvis jeg får sjansen, skal jeg gi alt, sier han.

Trent mye alene

I en hektisk kampperiode for resten av spillerne er man imidlertid litt usikker på hvor Alas står foran det som kan bli debuten. Det har vært mye restitusjonstrening, dermed har Alas ikke fått spilt seg skikkelig varm gjennom fellesøkter. I stedet har han brukt mye tid sammen med fysisk trener Geir Håvard Hjelde, på utholdenhets-, styrke- og teknikktrening.

Alas har imidlertid vært med på alt av formasjonstrening, og selv om det også går framover med engelsken, har han hatt god hjelp av Harald Pedersen som spansktolk. Dette gjør at han føler seg klar for å bidra allerede i kveld, noe som støttes av trener Jan Jönsson:

- Det blir ikke feil å kalle ham en joker. Så får vi se om han kommer inn. Men ettersom både Rade Prica (suspendert) og Steffen Iversen (skadet) ikke er med, er jeg veldig glad for at vi rakk å få ham med i tide. Alas har ferdigheter som gjør at han kan bidra allerede nå, sier treneren, som har latt seg overbevise av måneden Alas har vært i gruppa.

— Det vi har sett, har svart med det vi så da vi kartla ham i vår. Han har god teknikk, bra tempo, og har vist at han kan ta seg forbi spillere med ballen. Det er en egenskap jeg håper vi får god bruk for i tiden som kommer, sier Jönsson.

Også Markus Henriksen har latt seg overbevise:

- Jaime har vist fine ting på trening, og vi ser at han er i stand til å gjøre ting på egen hånd. Han er en fin joker for oss mot Servette, sier han.

— Han har kanskje hatt litt høye skuldrer foreløpig, men det er ikke unaturlig. Samtidig ser vi potensialet; Fin teknikk, og en veldig fin venstrefot, supplerer sportslig leder Erik Hoftun - som har sett Alas fra sidelinjen under RBK-treningene.

Familien kommer lørdag

Akkurat det med høye skuldrer kan ha sammenheng med livet Alas har hatt utenfor banen siden overgangen. For venstrevingen medgir at det tok tid å tilpasse seg:

- I starten var det litt ensomt, ettersom jeg ikke kjente noen. Men nå har jeg begynt å få kamerater. Jeg henger mye sammen med Mohammed-Awal Issah, og jeg føler det er godt kameratskap i klubben, sier Alas, som er gift og har en datter.

Lørdag kommer familien til Trondheim.

— Det gleder jeg meg veldig til, sier Alas.

I kveld venter imidlertid Servette. Kampen som kan bli den store ilddåpen for venstrevingen Jaime Alas.

- Jeg stresser ikke, men det hadde vært artig med noen minutter for å få vist meg fram. Målet er jo å etablere seg på laget, sier Alas.