— For øyeblikket er det ikke akkurat vanskelig å selge Alexander. Han er en av verdens aller beste idrettsmenn, bekrefter agent Joona Laukka overfor Aftenbladet.

Likevel har ikke finnen hastverk med å skaffe Kristoff en ny kontrakt. Katjusja har bekreftet at de vil strekke seg langt for å beholde 27-åringen fra Stavanger, blant annet ved å endre sitt konsept til et mer internasjonalt lag, på linje med de andre World Tour-lagene. Det kan også komme inn internasjonale sponsorer for å finansiere driften. Det betyr at Kristoff kan få enda flere håndplukkede hjelpere neste år. Økonomisk betyr det også en langt mer lukrativt kontrakt. Kristoff kan gå fra en årlig inntekt på 6-7 millioner, til opptil 20-30 millioner norske kroner.

— Vi kommer ikke til å undertegne en ny kontrakt før til høsten. Det er heller ikke lov, sier stefar og trener Stein Ørn til Aftenbladet.

Selv om russisk idrett i flere år har hatt et tvilsomt dopingrykte, er Ørn strålende fornøyd med den ryddigheten Katjusja representerer:

— Her det svært redelig, og russerne fortjener ros for måten de tilrettelegger for rytterne på individuell basis, sier Ørn.

Vil beholde hjelperne

Han liker de planene Katjusja har skissert for neste år, og at laget også ønsker å innfri de økonomiske rammene Alexander Kristoff har sett for seg.

— For oss er det viktig at ryttere som Luca Paolini og Jacopo Guarnieri fortsetter. De har vært av uvurderlig betydning for Alexander så langt i år. Selv om Guerneri ikke har vært helt oppe i Milan-Sanremo og Flandern rundt, er han en av de aller beste spurtopptrekkerne. Og i en flat spurt er det alfa og omega å levere Alex i rett posisjon. Det mener jeg at Guarnieri har gjort. Så viste jo Flandern rundt at Alex er sårbar uten støtte. Derfor må nok Katjusja ha inn en eller to toppryttere til, bedømmer Ørn.

38 år gamle Luca Paolini har varslet at han kan komme til å legge opp etter denne sesongen. Det tror Kristoffs agent, Joona Laukka ikke så mye på.

— Luca har hatt en veldig tøff vårsesong, og trenger litt ferie nå. Kjenner jeg ham rett kommer han tilbake etter det og varsler at han er lysten på enda en sesong, spår Laukka.

Blir skjermet

Alexander Kristoff har to ritt igjen før vårsesongen er ferdig: Det 200 kilometer lange Scheldeprijs nord i Belgia i dag og søndagens monument Paris-Roubaix over 253 km.

Etter seieren i Flandern Rundt har teamet rundt Kristoff sett seg nødt til å skjerme 27-åringen. Han blir gjenkjent og stoppet på gaten i Belgia, blant annet da han hadde en rolig dag med familien mandag. Derfor vurderes det nøye hva han stiller opp på, og teamet prøver også å begrense tilgangen til alt det som skrives og menes om Storhaug-ekspressen nå.

MØTTE FANSEN: Det var fullt utenfor café Sultan i Wervik da Alexander Kristoff, i rødt, møtte fansen i tirsdag ettermiddag. Foto: TEAM KATJUSJA

Men Kristoff svikter ikke fansen. Tirsdag møtte han sin belgiske fanclub på café Sultan i Wervik, like ved den franske grensen og bare noen kilometer fra Roubaix. Dette er trofaste tilhengere, som blant annet besøker Norge under Tour des Fjords.

Større dekk

I onsdagens Scheldeprijs er det ventet at rittet blir avgjort i en spurt. Her har Kristoff en femteplass fra 2013 som sin beste prestasjon.

— Alexander skal bruke dette som en gjennomkjøring før Paris-Robauix, men vil selvfølgelig gå for seier hvis muligheten byr seg, sier Stein Ørn.

Han og Kristoff drøftet muligheten for å bytte sykkel før Paris-Robuaix, fordi store deler av rittet som kalles "Helvetet i nord", går på brostein.

— Det gjør vi ikke, men Alexander vil kjøre med større dekk enn under Flandern Rundt. Det er helt nødvendig på brosteinen.