SANDNES (aftenbladet): Sandnes Ulf var ubeseirede med fem poeng foran oppgjøret mot Fredrikstad. Motstanderen hadde bare kapret ett poeng borte mot Strømmen før denne 4. rundekampen.

Bortelaget fikk en pangstart da Ulf-stopper Mads Nielsen handset klart etter fire minutter inne i egen 16-meter. Erik Tønne var sikker fra straffemerket og ga FFK ledelsen 1-0. ## Snuoperasjon

Sandnes Ulf deppet ikke lenge og gikk rett i strupen på Fredrikstad. Etter 23 minutter banket Eirik Schulze inn utlikningen. Han fyrte av like utenfor 16-meteren, ballen suste inn nede ved stolpen.

De lyseblå stoppet ikke der. 12 minutter senere fikk de frispark skrått utenfor 16-meteren. Bojan Zajic la ballen perfekt inn foran mål. Der steg Pontus Engblom til værs og nikket inn 2-1 bak FFK-keeper Per Morten Kristiansen.

I strålende solskinn og på en strøken gressmatte vartet Sandnes Ulf opp med et flott angrep i forkant av lagets tredje mål i første omgang. Fire minutter før pause ble Engblom spilt fri og forserte mot mål.

Svensken var iskald og plasserte ballen enkelt til venstre for Kristiansen og inn i det lengste hjørnet. Dermed kunne Sandnes Ulf gå til pause med 3-1 etter en veldig effektiv omgang.

2. omgang

Sandnes Ulf la seg kontrollert på egen halvdel og ventet på at FFK skulle angripe i 2. omgang. Bortelaget maktet ikke å skape all verden med farligheter foran Saku-Pekka Salhgren før de siste minuttene.

Hjemmelaget red stormen av og vant 3-1, dermed har de åtte poeng og står fortsatt som ubeseirede etter fire serierunder. De har også møtt flere av de antatt beste lagene allerede, og har fått en solid start på sesongen.