Start-trener Knut Tørum varslet i et intervju med Fædrelandsvennen før jul at han ønsket å teste 4-3-3-formasjonen denne sesongen. Det skjer allerede onsdag, når laget møter svenske GAIS i Colorline Cup i Sørlandshallen.

– Vi skal i hvert fall prøve 4-3-3 onsdag, så får vi se hvordan laget ser ut på fredag, i og med at Fredrik Strømstad er sånn som han er, sier Tørum.

Les også:

Strømstad kunne ikke trene for fullt i dag, og blir holdt igjen litt av det medisinske apparatet. Det gjør også Alexander Lund Hansen, Morten Hæstad og Birger Madsen. Firkløveret blir trolig spart i den første kampen.

Tørum, som drillet 4-3-3 under store deler av dagens trening, har allerede tatt ut mannskapet til sesongens første treningskamp. Kenneth Høie vokter buret. Foran seg har han Espen Knudsen, Avni Pepa, Bård Borgersen og Rolf Daniel Vikstøl.

Midtbanen består av Solomon Owello, Petter Bruer Hanssen og Christer Kleiven, mens Ernest Asante, Ole Martin Årst og Espen Børufsen starter på topp.

– Prøvespillerne Fabian Lamotte og Jeff Cunningham kommer til å få en omgang hver, sier Tørum, som ikke ser så mye forskjell på sin vante 4-4-1-1-formasjon kontra 4-3-3 offensivt.

– Spillerne kjenner seg godt igjen. Det spesielle er at den motsatte kanten må være spiss når ballen er på den andre siden, fordi vi ikke har den hengende spissen, sier Tørum.