Fransk politi arresterte natt til lørdag ni personer etter å ha vært i kamper med engelske fotballfans, skriver The Guardian.

Natten før England EM-åpner mot Russland i Marseille, skal opprørspoliti ha brukt tåregass mot en stor gruppe supportere som hadde samlet seg i byen. Ifølge avisen skal engelske fans ha drukket mye i forkant, og skal ha endt opp med å kaste flasker mot politiet.

Ifølge den britiske avisen skal engelskmennene ha sunget anti-Frankrike og anti-Tyskland-sanger. Dette bare dagen etter at en engelskmann ble arrestert etter opptøyer i samme by.

Full oversikt:

— Var ikke behov for tåregass

— Vi ble tåregasset tre ganger, men det var ikke behov for det. Fansen var støyende og sang, og da reagerte det franske politiet med å marsjere inn og fyre av tåregass, sier Ian King, en av engelskmennene som var til stede under bråket natt til lørdag, ifølge The Guardian.

En video som deles hyppig på sosiale medier, viser flere engelske fans ved et utested som kaster glass og stoler, mens en del av utestedet tilsynelatende står i fyr.

Ken Early, journalist i The Irish Times, rapporterte direkte fra hendelsen på Twitter i natt. Der skriver han blant annet at baren han satt i ble angrepet ut av det blå. Han beskriver bord som ble kastet og tåregass i luften.

Ifølge Early skal det for det meste ha vært engelske supportere som satt utenfor puben da den ble angrepet.

Kastet stoler

— Jeg så ikke hvem som angrep, de kom bak meg, men de som satt på puben var for det meste engelskmenn, skriver Early.

foto
Fransk politi brukte tåregass i Marseille fredag kveld. Foto: AP

Iain Macintosh, kjent som ekspert fra blant annet TV 2s Premier League-sendinger, var også til stede i Marseille i går kveld. Han skriver at vitner har fortalt at en gruppe lokale skal ha gått opp mot en gruppe syngende engelskmenn. Etter dette skal stoler ha blitt kastet, og det skal ha brutt ut slåsskamp.Torsdag skal kampene ha brutt ut etter at flere titalls lokale innbyggere skal ha konfrontert de engelske supporterne. Ifølge politiet ble en person arrestert for å ha overfalt en bartender.

— Vi er veldig skuffet over scenene og uroen i Marseille. Vi fordømmer den type oppførsel. Vi oppfordrer supportere i Marseille til å opptre med respekt, og kose seg med kampen mot Russland, skrev Det Engelske Fotballforbundet i en uttalelse fredag formiddag.