GEPA-1406085921 - INNSBRUCK,AUSTRIA,14.JUN.08 - FUSSBALL - UEFA Europameisterschaft, EURO 2008, Schweden vs Spanien, SWE vs ESP. Bild zeigt den Jubel von Zlatan Ibrahimovic (SWE). Foto: GEPA pictures/ Oskar Hoeher Foto: GEPA pictures/ Oskar Hoeher
Photo: Glyn Thomas.Portugal v Iran. Group D, FIFA World Cup 2006. 17/06/2006.Portugal's Deco. Foto: Glen Thomas/Digitalsport

Vurdert av Ole K. Sagbakken og 100 % fotball

Han var god, men ikke glitrende mot Tyrkia i EM-åpningen, Cristiano Ronaldo.

Men da Portugal behøvde det som mest mot Tsjekkia, slo han til. Først banket han inn 2-1-målet på strak vrist, så var han servitøren bak Portugals 3-1-mål på overtid.

Dermed er han inne på vårt EM-lag, hvor seks mann får beholde plassen sin fra sist. Det på bekostning av en landsmann, og hele tre portugisere er ute. Vel mange etter nok en seier, tenker du kanskje, men ingen av de som var inne sist bidro særlig til seier nummer to.

Etter hver ferdigspilte runde vil vi oppdatere EM-laget, slik at vi etter finalen står igjen med det som har vært mesterskapets største stjerner.

Igjen velger vi en vel offensiv formasjon for å få plass til alle stjernene, men med den løpskapasiteten dette laget besitter er vi ikke redd for den defensive balansen.

Dette er elleveren:

KEEPER:

Edwin Van der Sar: Målvakter som Polens Boruc og Romanias Lobont har også imponert. Van der Sar er likevel et soleklart valg hos oss. Strålende mot Italia og like strålende mot Frankrike. Kan ikke lastes for sitt eneste baklengsmål i turneringen.

HØYREBACK:

Sergio Ramos (ny): Ble for svak i duellen med Zlatan, men var ellers drivende god. Sjeldent gode individuelle ferdigheter til forsvarer å være.

MIDTSTOPPER

Olof Mellberg, Sverige: "Nesten perfekt" sa Lars Lagerbäck om Sveriges forsvarsspill mot Hellas. Mot Spania måtte svenskene bite i gresset, men Mellberg skal ha mye av æren for at det ikke ble mer enn de to målene i sekken.

MIDTSTOPPER

Josip Simunic (ny): Bidro til å holde nullen mot Østerrike, og også var meget solid da Tyskland ble slått sist.

VENSTREBACK:

Giovanni Van Brockhorst, Nederland: Har fremstått som en komplett back i EM. Legges først og fremst merke til for sine kontringsløp og presise innleggsfot, men er også en mester i å blokkere avslutningsforsøk innen egen 16-meter.

HØYRE MIDTBANE:

Cristiano Ronaldo, Portugal (ny): "Alle" i Portugal setter sin lit til at nettopp han skal ordne finaleplass. Mot Tsjekkia leverte han varene.

SENTRAL MIDTBANE:

Luka Modric, Kroatia: Ett av få kroatiske lyspunkter mot Østerrike. Mot Tykland var playmakeren med den eminente ballbehandlingen enda bedre.

OFFENSIV MIDTBANE:

Deco, Portugal (ny): Kjempet inn Portugals første mål mot Tsjekke, og har i begge kampene til nå vist herlig overblikk og teknikk.

VENSTRE MIDTBANE:

Wesley Sneijder, Nederland: Herlig tekniker som ikke lar seg friste til å bruke flere ballberøringer enn nødvendig. En svært sentral brikke i Nederlands blendende kontringsfotball. Står med to mål så langt – begge perler.

SPISS:

Zlatan Ibrahimovic, Sverige (ny): Senket Hellas, og viste mot Spania hva Sverige er med og uten ham. Meget sterk scoring. Men så var det dette med kneskaden¿

SPISS

David Villa, Spania: Var ikke i nærheten av å følge opp den strålende Russland-kampen mot Sverige. Men ble matchvinner med en klinisk avslutning, og når han står med fire mål etter to kamper er han en selvfølge på EM-laget.

Disse er ute av laget:

Bosingwa, Portugal (høyreback): God i åpningskampen, helt ordinær mot Tsjekkia.

Pepe, Portugal (midtstopper): Slet mer med Baros enn han gjorde mot Nihat fra Tyrkia

Moutinho, Portugal (defensiv midtbane): Ikke veldig synlig mot Tsjekkia.

Marcos Senna, Spania (defensiv midtbane): Igjen ok, men ikke som mot Russland. Pådro seg en også en del unødvendige frispark.

Lukas Podolski, Tyskland (spiss): Jo da, han scoret igjen. Men tyskerne klarte aldri å skape de helt store sjansene mot Kroatia, selv når de lå under. Heller ikke Podolski.

DEBATT: Dette er våre elleve utvalgte, etter at alle lagene har spilt to kamper i grupppespillet. Hvem er dine?