KLAR: Tore Reginiussen er forberedt på å spille både for Norge mot Danmark og for Rosenborg mot Molde. Foto: Digitalsport

HERNING: Trolig pares Tore Reginiussen og Vegard Forren på stopperplassene mot Danmark fredag.

Per-Mathias Høgmo ville på torsdagens pressemøte ikke ut med laget, og sa at spillerne heller ikke kommer til å få vite elleveren før kampdagen.

I den norske troppen er det tre stoppervalg: Tore Reginiussen, Vegard Forren og Stefan Strandberg.

Tror det blir travelt

Treningen onsdag tydet på at det trolig blir Reginiussen og Forren som skal forme stopperparet i Herning. Torsdagens trening var stengt for pressen.

Dermed skal duoen være gode sammen – samtidig som de konkurrerer direkte om den ledige plassen ved siden av Brede Hangeland i midtforsvaret.

Tidligere i høst hadde Johan Lædre Bjørdal festet et grep om den plassen, men Viking-spilleren er denne gangen utelatt fra troppen. Hangeland selv har måttet melde forfall.

RBK-stopper Reginiussen regner med at midtforsvaret skal få nok av sjanser mot Danmark til å vise seg at de holder mål. Med angripere som blant andre Christian Eriksen og Nicklas Bendtner blir det nok å holde styr på.

– Vi kan nok få kjørt oss i perioder, Danmark er et okei lag. Jeg tror det blir en fin kamp, sier Reginiussen.

– Vi er nok lillebror

Også Forren er spent på motstanderen og kampen.

– Danmark blir en bra utfordring. Forhåpentligvis har vi to lag som vil spille fotball. Vi er en gruppe her som er veldig ivrige på å bygge videre på det vi har startet på under Per-Mathias. Det er på tide å få et godt resultat også, sier Vegard Forren.

Både trener Morten Olsen og flere av de danske spillerne erkjente på torsdagens danske pressemøte at Norge-kampen ikke er den viktigste landskampen de har vært med på.

– Kan det være at Norge er mer tent på denne kampen enn Danmark, Forren?

– Tja, det er vanskelig å si. Landskamp er landskamp. Vi er nok kanskje en lillebror for Danmark, men vi vil vise at vi er i hvert fall ikke langt bak dem og at vi er godt fotballag vi også, svarer Molde-stopperen.

Snakker om cupfinalen

Etter landslagssamlingen blir det 100 prosent fokus på cupfinalen for både Molde– og RBK-spillerne i troppen. Fire fra Molde FK i Herning, mens Rosenborg har med tre.

– Vi snakker litt om klubbene, det gjør vi. Vi ser jo fram til cupfinalen både vi og Molde-gutta, sier Reginiussen.

– Sånn sett er det en fin oppladning å være på samling nå og få et par kamper før det smeller på Ullevaal, konstaterer Reginiussen, samtidig som han understreker at landslaget er hovedfokus i enda noen dager.