BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASEOslo. Valle Hovin.Vålerenga - VIF - forbereder seg til Champions League kampen mot Club Brügge.David Brocken i samtale med trener Kjetil Rekdal. Foto: Arash A. Nejad

Hjemme i sykesengen ligger Rekdal og vurderer tilbud fra flere klubber i utlandet. Han har et tilbud fra sin gamle klubb, Lierse, om et seks måneders engasjement.

Ifølge NRK har Lierse innkalt til pressekonferanse onsdag. Det kan være Rekdal som blir presentert der.

— Det kan hende. Men det er ikke definitivt klart. Jeg tar en avgjørelse om kort tid. Trolig i løpet av morgendagen, sier Rekdal til Aftenposten.no.

Men - det er flere, og større klubber enn Lierse inne i bildet fremdeles. Dilemmaet for Rekdal er imidlertid at disse tilbudene tilbyr lengre kontrakter.

Må ta hensyn til barna

— Jeg må vurdere avstanden til barna mine. Etter seks måneder i Lierse kan jeg evaluere hvordan ting fungerer. I de andre klubbene blir jeg mer fastlåst. Dessuten er det jo også et poeng at jeg har spilt i Lierse i seks år, jeg kjenner folkene der, klubben er på vei opp igjen og de ha Belgias beste ungdomsavdeling. I tillegg er det jo nesten en umulig jobb å berge plassen i divisjonen. Det er også en utfordring, sier Rekdal.

Han vil ikke si hvilke andre klubber han er i dialog med. At Lierse-tilbudet bare inneholder en seksmåneders-jobb, er begge parter inneforstått med.

— Da har jeg sjansen til å hoppe av med tanke på barna. I tillegg er det jo ikke så ambisiøst å trene en klubb som spiller i den belgiske 2. divisjon, om de skulle rykke ned. Men - jeg har faktisk tro på at de skal klare seg. Det er 20 kamper å gjøre det på, sier han.

Vraket Molde

Den tidligere Vålerenga-treneren hadde egentlig bestemt seg for å trene 1. divisjonsklubben Molde neste sesong. Klubben og Rekdal var enige om den tidligere MFK-spillerens personlige betingelser. Men så kom spørsmålet om klubbens ambisjoner opp.

- De klarte ikke å svare meg på annet enn at de vil rykke opp. Hva som er planen for årene fremover, hadde de ikke svar på. Det holdt ikke, sier Rekdal.

Han legger ikke skjul på at den beste løsningen i forhold til barna hadde vært å komme til Molde.

— Men jeg måtte holde muligheten for andre klubber åpne, og det sa jeg til dem. Så når fremtidsplanene var så usikre, ble det dessverre ikke noe, sier Rekdal.

- Hvor viktig er det å komme i trenerjobb igjen?

— Hadde det vært livsviktig, ville jeg vært trener for lenge siden. Men jeg hadde behov for å koble av litt, og komme meg ut av rampelyset. Likevel er det jo trener jeg har mest lyst til å være, sier Rekdal.