Robin van Persies debutsesong i Mahnchester United var mer enn godkjent, med både seriegull og toppscorertittel. Nå kan stjernespissen feire en ny fjær i hatten. Nederlenderen topper listen over den mest solgte spillertrøyen i Premier League på verdensbasis. Det skriver Daily Mail på sine nettsider.

Den tidligere Arsenal-spilleren toppet salgslistene i England allerede tidlig i fjorårssesongen med hele 25 prosent av det totale draktsalget.

— Van Persie er en spiller i verdensklasse og hans fantastiske perstasjoner har gjort at han har blitt en av de mest populære spillerne i Premier League. Etter overgangen til Manchester United er det ingen overraskelse at britiske fans viser sin støtte med å kjøpe drakt med hans nummer og navn, sier Andy Anson, daglig leder for draktsalgssiden ktibag.com.

Djevelsk topp tre

Etter van Persie følger to klubbkamerater fra Manchester United. Wayne Rooney innehar andreplassen foran japaneren Shinji Kagawa.

Så gjenstår det å se hvor mye lenger de røde djevlene fra Manchester beholder plassene på topp tre. Wayne Rooney har denne sommeren ytret misnøye om sin rolle i klubben og ryktes å være på vei bort. Ifølge avisen Telegraph er Rooney nær ved å legge inn en søknad om å bli solgt, og så sent som i går avslo Manchester United et nytt bud fra Chelsea på den engelske landslagsspissen.

Etter den røde trioen følger argentineren Sergio Aguero fra byrivalen Manchester City på en fjerdeplass.

Ingen Bale

En av spillerne som, noe overraskende, ikke er på topp 10-listen er Tottenhams Gareth Bale. Waliseren ble kåret til både årets spiller og årets unge spiller i 2013 og er sterkt ønsket av Real Madrid.

De øvrige på listen er:

5. Fernando Torres (Chelsea)

6. Eden Hazard (Chelsea)

7. Luis Suarez (Liverpool)

8. Jack Wilshere (Arsenal)

9. Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal)

10. Santi Cazorla (Arsenal)