Statistikksenter Eliteserien:

— Tromsø har vært imponerende med relativt begrensede ressurser i forhold til de aller største lagene, sier Drillo. I går holdt han foredrag for lærere i Tromsø. Etterpå tok han seg en liten prat med media.

Ikke Messi eller Zlatan

— Tromsø har klart hva få andre lag har klart; få innarbeidet en solid defensiv organisering. De har slippet inn få mål, og det har bragt dem høyt, slår Drillo fast.- Slik er det også med landslaget, og det er blitt karakterisert som kjedelig.

— Det bryr jeg meg veldig lite om. Det kommer jo også litt an på hva slags spillere man har. Jeg har verken Messi eller Zlatan. Det kunne vært morsommere med slike type spillere, mener Drillo.

Landslagssjefen innrømmer gjerne at han er overrasket over at TIL skulle klare bronse denne sesongen.

— Ja, ut fra forventningene. Jeg tror også Tromsø selv og omgivelsene er overrasket, sier Drillo.

Fornøyd med Ruben

Nylig tok han ut både Tom Høgli og Ruben Yttergård Jenssen til privatlandskampen mot Irland 17. november. Og denne gang var troppen på kun 18 mann - altså slanket med fire spillere.Litt usikkert var det derfor om Yttergård Jenssen skulle komme med.

— Det er et knippe U21-spillere, blant annet to fra Vålerenga, som var aktuelle. Men Ruben har gjort det stabilt bra. Og han kom ganske godt ut av spilleanalysen etter den omgangen han spilte mot Kroatia.

— Ja, Ruben hadde få balltap.

— Det var mye plusser og få minuser på ham, svarer Drillo.

Få spillere er mer sikre på laget enn Tom Høgli.

— Tom er veldig stabil. Han spiller stort sett alltid fra middels til gode kamper, sier Drillo.

Så måtte landslagssjefen stikke til en kjapp lunsj, før han skulle rekke flyet til Trondheim og kampen mellom Rosenborg og Atlético Madrid. Men så stopper han opp:

— Tom Høgli er fra Skånland, sier Drillo.

Og kan ikke dy seg:

— Skittendalstinden er høyeste fjell i Skånland...