El Salvador møter Canada onsdag i VM-kvalik for de nord— og mellomamerikanske landene som deltar i CONCACAF (Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football) sin gruppe A.

På en pressekonferanse i natt norsk tid hadde El Salvadors spillere med et lydopptak av en samtale,der det kom frem at de skulle få 30 dollar per minutt de var på banen dersom de slår Canada, ifølge CBS Sports. Det tilsvarer at en spiller som er på banen hele kampen får utbetalt 2700 dollar, som er drøyt 22.000 kroner.

20 dollar i minuttet for uavgjort

Dersom kampen ender uavgjort skulle spillerne få utbetalt 20 dollar per minutt de var ute på gresset, mens for ettmåls-seier til Canada var belønningen 15 dolllar i minuttet.

Ifølge EDHDeportes.com, hevder spillerne at stemmen fra innspillingen tilhører den salvadoranske forretningsmannen Ricardo Padilla, som angivelig skal ha fått oppdraget av en en honduransk forretningsmann. Padilla har tidligere vært klubbpresident i salvadoranske klubber.

Nettstedet har publisert enlydfilhvor man kan høre en samtale. Saken har blitt gjengitt i flere engelske medier tirsdag morgen.

Honduras er i gruppe sammen med El Salvador, Canada og Mexico. Sistnevnte er overlegne, mens Honduras og Canada kjemper om å bli nummer to. Canadierne er i utgangspunktet favoritter mot El Salvador til onsdagens kamp. El Salvador er sjanseløse på VM-spill, men Canada går videre dersom de vinner kveldens kamp og Mexico vinner over Honduras.

— Fordømte forsøket

Ifølge nettstedetEDHDeportesfordømte El Salvadors spillere forsøket til Padilla på pressekonferansen i Vancouver.

El Salvador ligger på 137. plass på FIFA-rankingen. De deltok i VM i 1970 og 1982. Laget trenes av Ramón Maradiaga. Landet har over seks millioner innbyggere og prater spansk.

CONCACAF har tidligere slitt med korrupsjon og bestikkelser. Tidligere generalsekretær i organisasjonen Chuck Blazer og Jack Warner, tidligere visepresident i FIFA og president i CONCACAF, har begge blitt tiltalt for korrupsjon.