Aker Stadion (rbnett.no): Bodø/Glimt kommer til Molde etter tre imponerende seiere. De hadde borteseier mot Vålerenga og Mjøndalen, samt tre råsterke poeng hjemme mot Rosenborg. I dag var det Molde som skulle bli offer for kriger mentaliteten i Jan Halvor Halvorsens menn.

— Veldig deilig

Bodø/Glimt fikk først ledelsen ved høyrebacken Zarek Valentins første scoring for sesongen etter drøyt tjue minutt. Kvarteret senere doblet Morten Konradsen med sin første scoring for sesongen, som ble avgjørende for kveldens kamp. Lettelsen og gleden var lett å se etter kamp, etter det backen oppsummerer som en sterk seier.

— Det var så deilig! Jeg synes det er fint å kunne bidra til laget og gjøre min del. Det er ikke enkelt å spille mot et så tøft lag som Molde. Man kan forstå hvorfor ikke mange lag kommer her og vinner. De presser og presser, men vi forsvarer oss veldig bra. Vi er kanskje litt heldig noen steder, men sånt skjer. Det er fotball

Helhjertet av Glimt

Halvorsen er meget fornøyd med guttene sine og fikk kampen på det sporet de regnet med. Han berømmer også innsatsviljen til guttene sine som kastet seg inn i taklinger og løp helhjertet i 90 minutter.

— Vi fikk kampen der vi regnet med, hvor Molde måtte angripe. Vi visste vi ville få masse muligheter. I første omgang scoret vi to mål, men burde kanskje scoret et eller to til. Jeg er veldig fornøyd med krigingen til spillerne. De ofret seg. De kastet seg i taklingene og løp utrolig mye. Vi klarte å stå i mot og fikk fjerde seier på rad, hvor tre av de er på bortebane.

- Det er et maraton

Glimt har nå en imponerende rekke. I tillegg til å slå nedrykkstruede Mjøndalen, har de også besereit de tre topplagene Vålerenga, Rosenborg og Molde. Hvordan dette har skjedd er ikke lett for verken Halvorsen eller Valentin å sette fingeren på.

— Vi har ikke gjort så mye. Jeg har vært rolig hele tiden. Jeg har vært med lenge i dette gamet, så da blir man erfaren etterhvert. Det som er viktig er at selv om man begynner sesongen litt dårlig så må man ikke miste hodet. Vi er Bodø/Glimt og vi skal berge plassen i Tippeligaen. Vi kan ikke spille 6 kamper og tenke at vi nå rykker vi ned, man skal spille 30. Det er som et langt marathon løp. Nytter ikke å lede halvveis hvis alle tar deg igjen den siste halvdelen.

Valentin er enig med sjefen. Forsvarsspilleren sier de er forberedt på at motstanderne har mer ball enn de, og deres jobb er å forsvare seg godt. Nå ønsker amerikaneren å holde momentet gående mot Aalesund i neste runde.