Manchester City styrer mot annenplass i Premier League etter en litt heldig 4-2-seier i Swansea søndag.

City må takke keeper Joe Hart for at alle poengene ble med hjemover til Manchester.

Sisteskansen vartet opp med flere mektige redninger. Den største av dem kom åtte minutter før slutt.

Med en mektig enhåndsredning fikk Hart slått vekk en knallhard heading fra Federico Fernández.

Hart mål dele mye av æren for tre poeng med Yaya Touré, som scoret to mål i en kamp der han i store deler var anonym.

Touré scoret to ganger fra 16 meter (21. og 74. minutt). På 3-2-målet burde Swansea-keeper Lukasz Fabianski reddet. Med den første scoringen ble Touré den fjerde Man City-spilleren med 50 PL-mål eller mer. Flest har Sergio Agüero med 77. ## Øynet håp

James Milner ordnet 2-0 etter en fin kontring der Agüero stormet fram på venstrekanten, fant Milner som kom på løp, og sistnevnte dro av Neil Taylor før han doblet ledelsen.

Rett før pause reduserte Gylfi Sigurdsson med et skudd, også det fra 16 meter. Kontrollert sendte islendingen ballen i mål ved stolperoten etter et flott angrep med mange pasninger.

Bafetimbi Gomis ordnet 2-2 etter 64 minutter, men Touré og Hart sørget for at City nærmer seg annenplassen bak seriemester Chelsea. Og på overtid økte Wilfried Bony i stedet til 4-2 mot gamle lagkamerater.

Straffet av gamle kjente

Innbytter Bony skjøt fra 15 meter, via stolpen og i mål.

– Det var veldig rart å komme hit og ikke gå inn i hjemmegarderoben, men slik er fotballen. Det fikk også en god mottakelse av Swansea-fansen, og det motiverte meg. Det var merkelig å score, for laget gjorde mye for meg, sa Bony.

Ifølge TV 2 ble dermed spissen kun den tredje i PL-historien som scorer for to ulike lag i innbyrdes møter samme sesong. Tidligere i sesongen scoret han nemlig for Swansea i omvendt kamp.

Marlon King (Middlesbrough og Hull) og Jermain Defoe (Tottenham og Portsmouth) har også klart det.

Vinner byrival United mot Arsenal senere søndag, er City sikret annenplassen. De kan uansett ikke bli tatt igjen av den rød delen av Manchester. (©NTB)