Etter 24 års ørkenvandring kan dette bli året Liverpool igjen inntar tronen i Premier League.

Gjennom store deler av sesongen har ikke fansen riktig turt å tro på gull. Men nå, med tre kamper igjen før regnestykket gjøres, ser gulldrømmen svært realistisk ut.

Liverpool leder med fem poeng på Chelsea, som er motstander kommende runde. Manchester City, med to kamper til gode, er ni poeng bak.

På Carrow Road søndag måtte Liverpool stå imot et sent press fra Norwich, men målene til Raheem Sterling og Luis Suárez var nok til å sikre 3-2-seier og tre poeng.

— Vi vinner ligaen, sang Liverpool-fansen gjentatte ganger.

— Tre nye poeng, men vi måtte grave dypt i dag, sier Liverpools Joe Allen ifølge TV 2 etter kampen.

Ikke tapt i ligaen i 2014

Liverpool har vært i imponerende form i 2014. Forrige tap i ligaen kom 29. desember. Og i 11 strake ligakamper er det blitt seier. Det er den formen som gjør at de nå er i en drømmeposisjon på toppen av tabellen.

— Vi er veldig glade. Det var tre viktige poeng.Hver kamp er vanskelig nå, og Norwich kjempet hardt, sier Suárez.

— Det viktigste var å få tre poeng. Vi har scoret 96 mål nå, og ideen er å få over 100 mål - det ville vært utrolig, sier manager Brendan Rodgers ifølge BBC.

— Målet på starten av sesongen var å kvalifisere seg til Champions League. Nå kan vi ikke ende lavere enn på 3. plass. Vi møter de tre neste kampene med mål om å prestere bra. Vi skal fortsette å kjempe, fortsetter han.

Drømmestart

Liverpool har vært en skrekkmotstander for Norwich. Og Liverpool har gjort det til en vane å score mål tidlig i kampene. De har vunnet mange kamper på å storme ut av startblokkene.

Raheem Sterling sendte Liverpool i ledelsen. Foto: NTB scanpix

Og dette oppgjøret skulle ikke bli noe unntak.Allerede etter fire minutter kunne borteseksjonen på Carrow Road slippe løs et jubelbrøl. Raheem Sterling eksemplifiserte selvtilliten som gjennomsyrer dette Liverpool-laget for tiden. Fra langt hold banket han ballen utenfor John Ruddys rekkevidde og i mål.

Sterling har vært stor siden årsskiftet, og få minutter senere vartet han opp med et nytt kunststykke. Pasningen bak Norwich-forsvaret var perfekt vektet, og Luis Suárez hadde få problemer med å forlenge innlegget i mål.

Selvfølgelig var det Suárez som gjorde det. Han kom inn til denne kampen med en smått utrolig statistikk: På de siste fire kampene hadde han scoret 11 mål mot Norwich. I snitt betyr det en scoring hver halvtime.

Norwich inn i kampen

Liverpool hadde rast litt fra seg, og Norwich ble invitert inn i kampen. Heroisk forsvarsspill fra Liverpool forhindret imidlertid de store sjansene for vertene.

Ti minutter ut i 2. omgang glapp det likevel for Liverpool. Et innlegg ble slått høyt inn i boksen, og Simon Mignolet gjorde en svak involvering da han skulle klarere ballen vekk fra farlig sone.

Simon Mignolet taper duellen før 2-1-målet. Foto: NTB scanpix

I stedet falt ballen på et sølvfat til Gary Hooper, som enkelt satte inn reduseringen.I London og Manchester satt to managere og håpet på en snuoperasjon fra Norwich, men det tok ikke lang tid før Liverpool igjen økte til en tomålsledelse. Sterling fikk en hel banehalvdel å føre ball på, og utfordret Bradley Johnson. Avslutningen gikk via Johnson, og i en merkverdig bue over en utspilt Ruddy.

Men Norwich nektet å gi seg.

De satte Liverpool-forsvaret på flere prøver, og presset ga uttelling til slutt. Robert Snodgrass møtte et innlegg, og på vakkert vis headet han inn reduseringen.

Norwich kjempet knallhardt for å klore med seg ett poeng, og Liverpool var ikke helt komfortable med situasjonen. Men ligalederne red stormen av, og går inn til neste helgs møte med Chelsea i en drømmeposisjon.

SPORTSDØGNET