Med suksess kommer ofte noen luksusproblem man ikke hadde sett for seg. Slik har det nå blitt for Åge Hareide og hans Malmö.

Svenskene spiller tirsdag mesterligamøte mot Shaktar Donetsk på bortebane, og det blir neppe med hele troppen.

For nå klager nemlig Hareide på at det er for mange spillere på trening. Etter spill i Mesterligaen i fjor ble det mye rullering, men i stedet for at spillere som hadde ønsket seg vekk forsvant, har de heller valgt å bli i klubben, skriver Expressen.

— Et problem

— Vi har hatt for mange spillere på trening. Det blir problem, for du kan ikke ha 29 spillere under en økt, sier Hareide ifølge avisen.

Den svenske avisen hevder nå å vite grunnen til at Hareide har et slikt problem. Høye pengebonuser skal være årsaken.

For Malmös bonusordning skal angivelig ikke stille krav til spilletid, så spillere som ikke har spilt et minutt kan gjøre seg fortjent til bonus som visstnok skal strekke seg over en halv million kroner.

— De ble ikke riktig bra

Konsekvensen har da, ifølge Expressen, blitt at spillere som visste de ikke ville få spille et eneste minutt, ble værende for å heve pengebonus.

— Jeg tror at om man som spiller vurderer de pengene over sin egen personlige utvikling, så har man kanskje ikke vurdert riktig. Så får spillerne selv vurdere det. Skulle vi gjort det på en annen måte hadde spillerne hatt mindre innflytelse, sier direktør Niclas Carlnén i Malmö FF.

— Det ble ikke riktig bra. Vi så vel ikke at det kunne bli et problem. Det er noe vi får diskutere til neste år, sier kaptein Markus Rosenberg ifølge avisen.

Malmö endte på femteplass i Allsvenskan denne sesongen.