Arna-Bjørnar har hatt en tøff vår – med mange, tøffe bortekamper, skader, og en urutinert tropp – men har likevel klart å holde hodet over vannet.

Lørdag ble formlaget Vålerenga sendt hjem på overbevisende vis, da «bjørnene» vant 3–0 i det som bare var lagets tredje hjemmekamp i år.

— Det er en solid og godt gjennomført kamp, der vi egentlig har bra kontroll fra start til slutt. Vålerenga kom til Bergen i god form og har vist at de er et godt lag, til tross for en dårlig start, men vi scorer tre mål og jeg er usikker på om de i det hele tatt har en avslutning på mål, sier Morten Røssland til BT.

Fornøyd med poengfangsten

Etter en tam førsteomgang fra begge lag, var hjemmelaget atskillig mer på hogget etter pause.

To scoringer av Amalie Eikeland (20) sørget for tre velfortjente poeng til rødtrøyene.

— Vi er hentet en del poeng, til tross for mange bortekamper, mye skader og eksamenstid. Vi har kommet godt ifra det syns jeg. Vi er en liten gjeng på 20 år og oppover, og det er viktig at vi er en stamme i laget som leverer. Det er egentlig det samme hvem som scorer, men det er kjekt at jeg scorer to i dag, oppsummerer Eikeland.

Sjeleglad for spillepause

Nå venter et kjærkomment pusterom for Eikeland og co., som har hatt så lite som seks spillere på trening den siste tiden.

— Bort med gnagsår, betennelser og forkjølelse. Jeg er sjeleglad for den landslagspausen, sier Arna-Bjørnar-treneren.

Mange og lange bortereiser i vår betyr forhåpentlig at sommeren og høsten kan gi mange poeng i retning Bergen Nord.

— Vi visste før sesongen at våren ville bli en kjempeutfordring for oss og vi gleder oss til å komme over kneiken. Vi har hatt ekstremt liten tid siden jeg kom i mars, men når spillestilen sitter så vil det løsne litt, sier Røssland.

Tryggere økonomi

— Er det likevel lettere å implementere en ny spillestil med et så ungt lag?

— Du er inne på noe der. Noen sa til meg at vi hadde et alderssnitt på 18,7 år mot Vålerenga. Da er det klart det kommer til å svinge. De unge er nok mer åpen og mottakelig for læring, men forutsetningen og kompetansen er høyere på de eldre spillerne, mener han.

Røssland legger ikke skjul på at Arna-Bjørnar må forsterke når sommervinduet åpner, og han kan avsløre at det allerede har 8–10 navn på blokken.

— Vi håper på et godt overgangsvindu og er i dialog med en del spillere allerede – både lokalt og i utlandet. Vi vet om to som kommer, og så blir det trolig to eller tre til, sier han.

Tidligere i uken offentliggjorde NFF den økonomiske situasjonen i Norsk toppfotball, der Arna-Bjørnar var en av Toppserielagene som gjorde det svært bra.