30 serierunder er spilt, og 240 kamper er avgjort. På alle arenaene under alle kampene har 100 % Fotball hatt representanter til stede, som har gitt spillerbørs til de involverte.

Kriteriene for å kunne bli tatt ut på årets lag er å ha fått børs i minst halvparten av årets kamper. For å få børs i en enkeltkamp må spilleren ha vært på banen i minimum 30 minutter. (Kun kamper med nok spilt tid for å få børst er tatt med i antallet kamper etter børssnittet i listen under)

Enig eller uenig med våre børssettere? Diskuter under!

Se hele børstoppen HER!

Basert på spillernes børssnitt gjennom hele sesongen, og spillernes plassering på banen, er følgende ellever tatt ut som årets lag hos 100 % Fotball (4-4-2):

Keeper:

Sead Ramovic (Tromsø)

BØRSSNITT: 5,46 på 26 kamper

  • Det har blåst rundt Sead Ramovic både på og utenfor banen i årets sesong. Men mens ballen har vært i spill, har Ramovic vært svært viktig for mange av Tromsøs poeng i år. Tromsø har kun scoret 35 mål, men sikret likevel 6. plassen, mye takket være en solid Ramovic.

Forsvar:

Høyreback:

Tom Høgli (Tromsø)

BØRSSNITT: 5,41 på 27 kamper

  • Har etablert seg på landslaget, og levert solid for Tromsø gjennom hele sesongen. Klart førstevalg på høyrebackplassen etter årets spillerbørs.

Midtstopper:

Kris Stadsgaard (Rosenborg)

BØRSSNITT: 5,55 på 20 kamper

  • Kom fra italienske Reggina og inn i RBKs gullag i eliteserien. Har markert seg som en av eliteseriens desidert raskeste stoppere, og har prestert på jevnt høyt nivå for RBK. Laveste børskarakter er fire, høyeste syv.

Midtstopper:

Tore Reginiussen (Tromsø)

BØRSSNITT: 5,55 på 22 kamper

  • God Tromsø-sesong til tross for en del støy utenfor banen på grunn av kontraktsforhandlinger. Har spilt nok til å få børs i 22 kamper, og har puttet tre mål for årets TIL-lag.

Venstreback:

Knut Olav Rindarøy (Molde)

BØRSSNITT: 5,34 på 29 kamper

  • Har imponert stort på Moldes venstreback, og har også blitt plukket ut til sine første landslagstropper i år. God offensivt, solid bakover.

VENSTREBACKEN: Knut Olav Rindarøy var seriens klart beste venstreback i år, etter vår spillerbørs.

Midtbane:

Høyre midtbane:

Christian Bolaños (Start)

BØRSSNITT: 5,32 på 25 kamper

  • Har hatt så lavt som to i børs i en enkeltkamp, men med hele syv syvere, og en åtter, når Starts midtbaneelegant likevel opp. Spektakulære mål og lekne dribleraid har sendt han inn på midtbanen på årets lag.

Høyre indreløper:

El Hadji Makhtar Thioune (Molde)

BØRSSNITT: 6,00 på 26 kamper

  • Årets spiller på 100 % Fotball med massive seks i børssnitt. Har briljert på midtbanen på et svært godt Molde-lag. Tok eliteserien med storm etter mange år i 1. divisjon.

Venstre indreløper:

Alexander Tettey (da Rosenborg, nå Rennes)

BØRSSNITT: 5,53 på 17 kamper

  • Rakk å få børskarakter i 17 kamper før franske Rennes ikke ville vente lenger med å sikre seg trønderens tjenester. Fem mål, og solid spill på RBKs midtbane gir en klar plass på laget.

Venstre midtbane:

Magne Hoseth (Molde)

BØRSSNITT: 5,62 på 21 kamper

  • Fikk en ny vår i år, og spilte seg tilbake i landslagsvarmen på et formsterkt Molde-lag. Hadde dalene form i høst, men leverte totalt sett nok i bøtter og spann til å bli en del av elleveren.

LES OGSÅ:

Angrep:

Spiss:

Erik Huseklepp (Brann)

BØRSSNITT: 5,50 på 30 kamper

  • Branns største angrepsvåpen i år. Noe varierende i prestasjonene, men har levert mange svært gode kamper, så snittet hans holder dermed lett til en av to spissplasser. Har faktisk to toere på børsen, men flere niere, åttere og syvere gjør at han glir rett inn. 15 mål ble scoringsfasit.

Spiss:

Mame Biram Diouf (Molde)

BØRSSNITT: 5,56 på 27 kamper

  • Ga Prica kamp til døra om toppscorertittelen, men presterte jevnere enn sin RBK-rival, og kom langt over svensken i børssnitt. 16 mål for Moldes sølvlag, og tredje beste børssnitt i hele serien uansett posisjon på banen, gir en selvskreven spissplass.

Benken:

Alejandro Lago (RBK — børssnitt 5.45), Miika Koppinen (TIL - børssnitt 5,39), Vegard Forren (Molde - børssnitt 5,38), Clarence Goodson (Start - børssnitt 5,38), Vadim Demidov (RBK - børssnitt 5,35), Arni Gautur Arason (Odd - børssnitt 5,28)

PS: Laget er tatt ut basert på børssnitt for hele sesongen, og spillernes plassering på banen.

DANKET UT TOPPSCOREREN: Erik Huseklepp tar spissplass på årets lag etter høyt børssnitt. Det gjør ikke toppscorer i serien, Rade Prica. Han hadde for mange lave karakterer til å nå opp. Enig eller uenig med våre børssettere? Diskuter under!