Høydehopper Tonje Angelsen har vært mye plaget med skader, men klarte likevel å kvalifisere seg til friidretts-VM i Moskva.

Hun har imidlertid ikke hoppet siden et stevne i Trondheim i starten av juli, og nå viser det seg at VM i Russland ryker for 23-åringen.

— Vi er enige om at Tonje må trekke seg fra VM, bekrefter hennes trener Roger Hollup overfor adressa.no.

- Ikke artig

Hollup sier at Angelsen har problemer med begge beina. Det er ankelen i høyre fot som plager henne, samt en senebetennelse i venstrebeinet.

— Det er ikke kjempealvorlige skader hver for seg, men hvis man provoserer det kan det bli problematisk på lang sikt, sier Hollup.

I fjor tok Angelsen sølv i EM og hun var dermed et av Norges fremste håp i Moskva.

— Dette er selvfølgelig ikke artig for Tonje. Hun hadde to hovedmål denne sesongen. Det var å forbedre fjorårets resultater samt å komme til en VM-finale, sier treneren.

Må finne ut av skadene

Angelsen har etterhvert en lang skadehistorikk, og treneren forteller at man nå må prøve å komme til bunns i problemene.

— Hadde VM kun vært én konkurranse, hadde det gått an å prøve. Men det ville vært rovdrift å kjøre på med både kvalifisering og finale. Det var det ikke verdt, sier Hollup.

- Nå må vi først og fremst finne ut hvordan vi skal få ting på plass. På lang sikt kan dette vise seg å være den smarteste avgjørelsen, sier han.

Friidretts-VM i Moskva går fra 10. - 18. august.