Fotball , 30. april 2008 , Addecoligaen , 1. divisjon Odd - Sparta Sarpsborg 3-2Morten Fevang , Odd Foto: Digitalsport
Fotball , NM Cup , Norgesmesterskap , Kvartfinale , 16.08.08 , Skagerak Arena , Odd Grenland - Fredrikstad FFK , Søren Jensen , Foto: Thomas Andersen / Digitalsport Foto: Thomas Andersen , Digitalsport
FotballTreningskamp30.01.09Valle kunstgressVålerenga VIF - StartTrener Knut TørumFoto - Kasper Wikestad Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport

– Dette var skikkelig dårlig. Vi spiller totalt uten entusiasme og trykk, og det virker som om spillerne verken har lyst eller tro på å vinne, forklarer Start-trener Knut Tørum til fvn.no etter at sørlendingene har spilt sin dårligste treningskamp for året.

For Odd var det førende laget under treningskampen mot Start foran 799 tilskuere i Sørlandshallen. Laget fra Skien presset vertene høyt – spesielt før pause – noe som førte til at hjemmelaget måtte slå mye langt.

– Bortsett fra de første ti minuttene av førsteomgang, så leverer vi en god kamp, og vinner fortjent, sier en fornøyd Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til fvn.no.

Offensivt skapte Fagermos mannskap også mye. Og det var spesielt én mann som skapte store problemer for Start, nemlig 198 centimeter høye Peter Kovacs.

Ungareren var så å si det som var av hodedueller innenfor Starts 16-meter, og kun unøyaktighet hindret spissen fra å skalle inn et mål på én av sine mange sjanser.

– Han hadde nok fem headinger som kunne ha gitt mål, forklarer Fagermo.

Få Start-sjanser

Men det var Morten Fevang som scoret kampens første mål. Midtbanespilleren startet på benken, men ble kastet inn på stopperplass etter bare åtte minutter etter at Marcelo Mirando måtte forlate banen med hva som så ut som en hodeskade.

Scoringen kom etter 30 minutters spill. Odd fikk en corner på høyresiden. Dødballen ble slått hardt inn i feltet, og fant Fevang på bakerste. 33-åringen gjorde ingen feil, og smelte ballen i mål bak Tommy Runar.

Når det gjelder Start, så skapte laget få sjanser før hvilen. Nærmest kom trolig Bård Borgersen da han headet ballen over etter en corner i kampens niende minutt.

– Vi begynner småpent, men slukner fullstendig. Hvorfor må jeg snakke med spillerne om, sier en sint og skuffet Tørum.

Vertene skulle kanskje hatt straffe da Cristian Bolanos gikk ned innenfor Odds 16-meter i starten av omgangen. Dommer Thor Håversen var imidlertid av en annen oppfatning, og veivet bare spillet videre.

Nydelig frispark

Odd trakk seg litt lengre tilbake på banen etter pause, lå kompakt i forsvar, og ventet på Start. Vertene prøvde å få til noe offensivt, men et godt Odd-lag stengte de rommene som var.

Etter 70 minutters spill kom den første målsjansen i omgangen. Bernt Hulsker fikk ballen, og spilte fri Petter Bruer Hanssen med et fikst hælspark. Starts kaptein for dagen fyrte av fra skrått hold, men Arni Gautur Arason var fint med, og reddet til corner.

Fire minutter senere fikk Odd frispark like utenfor Start 16-meter etter at Bruer Hanssen hadde meid ned Håvard Storbæk. Innbytter Søren Jensen tok dødballen, og smelte ballen nydelig i krysset bak en sjanseløs Runar. Klassescoring!

På overtid kunne det ha blitt 3-0 til Odd. Steffen Hagen fikk avsluttet på bakerste etter en corner, men Runar reddet mesterlig.

– Forsvarsmessig så var vi strålende, og Start hadde ikke en eneste stor sjanse i løpet av kampen, sier Fagermo.