VINNER OG TAPER: Bojan Zajic og hans Sarpsborg slo Vålerenga og Kjetil Rekdal 3-0. Foto: JON OLAV NESVOLD / NTB SCANPIX

Etter 3-0-seier mot Vålerenga var Bojan Zajic utvilsomt Sarpsborgs gladeste mann. I mixed zone møtte han pressen med et bredt glis, og alle ville ha svar på gesten mot Kjetil Rekdal og VIF-benken betød. Etter å ha lurt halve VIF, og satt 3-0 mellom bena på keeper Langer feiret Zajic tilsynelatende ved å «peke nese» til Rekdal.— Det var ikke en profesjonell ting å gjøre. Jeg eksploderte av glede, og da skjedde det bare, sa Zajic.

Akkurat da virket han nesten litt angrende. Det endret seg snart.

— Jeg var skuffet over at jeg ikke fikk bli værende i VIF etter seks år. Jeg likte meg godt der. I første omgang i dag gjorde jeg absolutt alt for å score, og da scoringen kom feiret jeg, sa han.

Rar følelse

Han innrømmer at han var litt «pissed» på Rekdal etter exiten fra Vålerenga.

— Jeg har en rar følelse i kroppen nå. Jeg hadde ikke ventet at vi skulle vinne 3-0. - Har du snakket med Rekdal i dag?

— Nei.

- Skal du gjøre det?

— Jeg vet ikke. Jeg bryr meg ikke, svarte Zajic.

Serberen hevder det ikke var uenighet om penger som ble utslagsgivende da han forlot Valle.

— Jeg hadde ikke en stor kontrakt med VIF, og det handlet ikke om penger. Jeg ville bare bli. Jeg ga Vålerenga mine beste år, jeg spilte godt, og de elsket meg. Så ble Samuel, Joachim, jeg og andre sendt bort.

Ingen respekt

På spørsmål om hva han tror Rekdal synes om gesten hans blir Zajic helt alvorlig.

— Hvis han ikke respekterer meg, hvorfor skal jeg respektere ham, spurte Zajic.

Han understreker at han er stolt av Sarpsborg som lag, men at det er en overgang å spille fotball utenfor hovedstaden.

— Trenerne her er suverene. Guttene på laget gir alt for klubben. Vi spiller god fotball. Men alt jeg ville var å spille for Vålerenga, sa Zajic som passerte Rekdal uten å ofre ham så mye som et blikk.

Rekdal reagerte

— Jeg så det ikke, men hvis det stemmer synes jeg det er utrolig barnslig av ham. Han vet inderlig godt hvorfor han ikke kunne fortsette i Vålerenga. Det er skuffende at en spiller driver med det der. Og det hadde jeg ikke forventet, sier Rekdal til Aftenposten.

- Han sa han ble sint ...?

— Da lurer jeg på hvorfor han er sint. Hvis han mener vi skal betale han med monopolpenger får han bare tro det. Da hadde han ikke fått lønnen sin. Vi hadde flere møter med ham, og han bør vite godt hvorfor vi ikke kunne tilby ham en ny kontrakt. Vi fikk på plass en aksjeemisjon på 15 millioner kroner i desember. Før det hadde vi ikke råd til å utbetale lønninger i hverken november eller desember. Vi hadde ikke en gang råd til å lønne de som allerede var i klubben. Jeg synes det er merkelig av ham. Men hvis han vil være så barnslig så får han bare være det. Det slår bare tilbake på ham selv, og det er ikke noe jeg gidder å bruke energi på. Men jeg har alltid likt Bojan, jeg synes han er en god spiller. Og vi skulle gjerne beholdt ham i Vålerenga. Men vi hadde ikke råd til det, sier Rekdal.

- Mektig lei dette

— Og nå begynner jeg å bli mektig lei av å forklare dette. Jeg synes det er rart at folk fortsatt maser om dette, sier Rekdal.

Både Bojan og Aaron Samuel forlot VIF i fjor. Aaron Samuel på sommeren.

— Aaron var utålmodig og ville spille fast, derfor gikk han til Sarpsborg. Det synes jeg var helt riktig av ham. Vi valgte å satse på Torgeir Børven, men så ble han solgt to måneder etterpå, sier Rekdal, og lar svaret henge i luften.

Samuel ferdig med VIF

Aftenposten vet at Aaron Samuel var ønsket på Valle videre, men nigerianeren ville spille fast og i hver kamp, den garantien fikk han ikke av Rekdal & co.

- Hvordan opplevde du målene fra dine to gamle elever, Rekdal?

— Stopperne våre hadde god kontroll på Aaron, men så scoret han jo på det første skuddet sitt. Vi håndterte ham egentlig fint. Når det gjelder Bojan er han flink i mellomrommet. Presser man Sarpsborg høyt, er han flink til å finne rom.

Aaron Samuel hadde ikke behov for å si så mye om gamleklubben etter 3-0-seieren.

— Vi gjør en bra kamp, og jeg er glad jeg fikk en ny scoring. Jeg har ikke noe spesielt å si til Rekdal eller Vålerenga. Jeg synes ikke det betyr noe spesielt å score mot nettopp dem. De fleste av mine kamerater fra VIF-tiden spiller nå andre steder, sa Samuel.