MAINZ — BAYERN MÜNCHEN 0-3

Robert Lewandowski fortsetter målfesten. Spissen scoret fem ganger for Bayern München tirsdag. Lørdag var han igjen avgjørende med to mål i 3-0-seieren mot Mainz.

Thomas Müller misbrukte et straffespark for Bayern midtveis i 1. omgang. Akkurat som på tirsdag i 5-1-seieren mot Wolfsburg scoret Lewandowski sitt første mål etter 51 minutter. I det 63. minutt doblet 27-åringen. Kingsley Coman økte til 3-0 fem minutter senere.

Lewandowski er oppe i ti mål på sju kamper i ligaen denne sesongen. Det førte ham også opp på 101 scoringer i den tyske eliteserien gjennom karrieren. Bayern München har også tatt over kommandoen i tysk 1. Bundesliga etter at Borussia Dortmund spilte uavgjort mot Darmstadt onsdag.

Ny Gladbach-seier

Håvard Nordtveit fikk sjansen fra start som midtstopper for Borussia Mönchengladbach borte mot Stuttgart lørdag. Det ble suksess for mesterligaklubben som vant 3-1. Begge seirerne er kommet etter at Lucien Favre trakk seg som sjef søndag.

Granit Xhaka ga Gladbach ledelsen etter 16 minutter. Fire minutter senere var Christian Gentner uheldig og satte ballen i eget nett. Daniel Ginczek rakk å utligne før omgangen var over. På overtid av annen omgang fastsatte Raffael sluttresultatet til 3-1. Tarik Elyounoussi var nok en gang ikke med i Hoffenheims tropp. Laget vant 3-1 borte mot Augsburg. En viktig seier som førte nordmannens klubb forbi lørdagens motstanderen på tabellen og opp på trygg grunn.

Ingen Wolfsburg-revansj

Wolfsburg ønsket å revansjere 1-5-tapet for Bayern München tirsdag, men fikk det ikke som de ønsket hjemme mot tabelljumbo Hannover. Det så ut å gå mot en oppskriftsmessig seier da Bas Dost scoret 1-0 like før pause. I annen omgang utlignet Hiroshi Kiyotake etter 57 minutter. Flere mål ble det ikke.

Poenget var Hannovers annet for sesongen. Wolfsburg ligger på fjerdeplass.(©NTB)