Ranheim – Sandnes Ulf 1-1

Først de siste fem minuttene av den første omgangen begynte det å skje noe foran målene i bortekampen mot Ranheim. Og det var Sandnes Ulf som avsluttet med et fyrverkeri av angrepsfotball disse minuttene. Det endte også med at Pontus Engblom sendte laget i ledelsen i det siste ordinære spilleminuttet.

— Kjekt å score og jeg trodde virkelig vi fikk kampen inn i vårt spor etter den scoringen. Men etter pause ble vi for tamme og tafatte og lot hjemmelaget slippe gradvis inn i kampen igjen, det er rett og slett skuffende, sier Engblom.

Det ble bare ett poeng for Sandnes Ulf og trener Bengt Sæternes. Foto: Lars Idar Waage (Arkivfoto)

Også trener Bengt Sæternes var oppgitt over at det endte med nok en uavgjort kamp for Sandnes Ulf.— Vi har kontroll før pause, er kompakte bak og skaper noen farlige sjanser helt på tampen av omgangen. Når vi i tillegg fikk den forløsende scoringen, hadde jeg et håp om at vi skulle ta den første seieren hjem, sier han.

Må bli mer trygge

Det som skjedde etter pause bekymrer Sandnes Ulf-treneren. Han fikk se et lag som ikke klarte å skape noe som helst framover, samtidig som spillerne ikke klarte å gjennomføre den planen de var enige om i pausen.

— I begge de to seriekampene vi har spilt så langt har vi manglet den kynismen jeg er ute etter. Leder vi på bortebane, nytter det ikke å spille på det dristige. Da må vi velge trygge nok løsninger ute på banen, mener han.

Med to poeng på de to første kampene, har Sandnes Ulf havnet litt på etterskudd allerede. Men akkurat det er ikke noe Sæternes stresser med akkurat nå.

— Vi må først og fremst få tilbake tryggheten i laget. Så må spillerne være litt mer klare på oppgavene sine og ikke begynne å sjanse i sine pasningsforsøk, understreker Sæternes.

Blir for passive

Pontus Engblom er ikke uenig i trenerens betraktninger av kampen. Også han synes det er veldig skuffende å gå av banen uten tre poeng all den tid de har kampen i sin hule hånd.

— Jeg forstår ikke hvorfor vi blir så passive i vårt spill etter pause. Det ble mye løping og lite fotball fra vår side de siste 45 minuttene. Og det er jammen ikke noe vi kan være bekjente av, mener Engblom.

Nå venter han at spillerne går i seg selv etter de to første serierundene, og ser at det må endres litt om det skal bli trepoengere i tiden som kommer.

— Jeg kan i alle fall love at vi skal vinne hjemme mot Nest Sotra neste søndag. Selv om vi er skuffet over de to første serierundene, så har vi tross alt ikke tapt enda. Men det er en mager trøst. Akkurat nå etter kampen er jeg veldig skuffet over at det ikke ble mer enn det ene poenget her i Trondheim. Det hadde vært en mye kjekkere hjemtur om vi hadde fått med oss alle poengene, understreker han.

RANHEIM – SANDNES ULF 1-1

Pause: 0-1

DNB Arena, 501 tilskuere

Mål: 0-1 Pontus Engblom (45), 1-1 Mads Reginiussen (77)

Dommer: Anders Johansen, Brevik IL

Ranheim (4-3-3): Even Barli – Jørgen Olsen Øveraas, Karl Morten Eek, Are Tronseth, Eirik Malmo – Thomas Rønning (Kristoffer Løkberg fra 57.), Mads Reginiussen, Asgeir Snekvik – Torgil Gjertsen, Jo Sondre Aas, Robert Stene (Kim Ove Riksvold fra 57.).

Gult kort: Kenneth Sola, Sandnes Ulf

Sjanser: 4-3

Hjørnespark: 4-1

Sandnes Ulf (4-1-4-1): Hannes Thor Halldorsson - Vegard Aanestad, Derek Decamps, Nicolai Geertsen, Kenneth Sola - Anel Raskaj - Malaury Martin (Ole Kristian Langås fra 80.), Aksel Berget Skjølsvik, Tonny Brochmann, Marius Helle (Kent Håvard Eriksen fra 90.) - Pontus Engblom.