MASPALOMAS (adressa.no): — Først bodde jeg med Markus (Henriksen) på treningsleirer og bortekamper, som ble solgt til Nederland. Siden 2012 har jeg bodd med Ole Selnæs. Akkurat nå bor jeg alene, men det er bare å melde seg for nye spillere. Jeg kan i hvert fall lokke med at alle jeg bor med, blir solgt, smiler Jonas Svensson til adressa.no.

Han er i ferd med å bli en skikkelig profil i RBK, verdalingen. Han er blitt visekaptein, og dermed i en slik posisjon at han kan feie vekk alle forsøk på hentydninger om at han trener med shortsen vel høyt oppover lårene under Gran Canaria-øktene.

I fjor spilte da Svensson også «det som var av kamper» på høyrebacken. Foran sin andre rene sesong i posisjonen, forteller indreløperen om at han skal bli bedre til å slå innlegg, bidra med flere målgivende pasninger, fortsette å «komme som ei kule» i feltet – og at han har som klar ambisjon om å bli tatt ut i hver landslagstropp.

— Omar Elabdellaoui (Olympiakos) og Martin Linnes (Fenerbache) er begge gode spillere. Men om jeg ikke setter meg skikkelige mål, kan man være sikker på én ting. Da blir man ikke det fnugg bedre som fotballspiller, heller, sier Svensson.

Herje på høyresiden

Jonas Svensson lader opp til sesongen. Foto: OLE K. SAGBAKKEN

Samtidig går Svensson med akkurat de samme tankene som Henriksen og Selnæs gjorde. Han har mye å spille for med RBK også i 2016, og gleder seg til å terrorisere venstresidene til motstanderne i år også, sammen med Pål Andre Helland og Mike Jensen. Men:— Jeg kan ikke bare gjøre romkompisene til utenlandsproffer. Jeg går jo med den drømmen selv, selvsagt.

Det skjer neppe i dette overgangsvinduet, ettersom det stenger rett rundt hjørnet, og beskjeden fra Bruttern før Selnæs-salget var «vi selger uansett ikke mer enn én spiller.». Men Svensson tror det er bra for Rosenborg at han begynner å bli ivrig etter å få sjansen i en større liga.

— Hvis det hadde vært 22 spillere i denne klubben hvor ingen av dem gikk med ambisjoner om å spille utenlands, da ville ikke Rosenborg blitt noe bedre som klubb, heller. Men det er ingen stressfaktor for min den. Det er en motivasjon. Og en gulrot, sier han.

- Ingen kjempenegativ greie

De siste dagene av treningsleiren på Gran Canaria måtte Svensson uansett bo alene. Han kommer til å savne romkompisen fra de siste tre og et halvt årene, men tror Rosenborg vil leve greit videre uten midtbaneeleganten.

— Jeg vil ikke gjøre det til noen kjempenegativ greie. Han ble solgt for flere titalls millioner kroner, som åpner muligheter for oss økonomisk. Det er gode spillere som er igjen, og i tillegg får vi nok inn en erstatter for Ole. Alle vil merke det når årets spiller i serien forsvinner, men det gjør oss samtidig mer attraktive for gode spillere å komme hit. Man ser at RBK er en klubb som selger spillere til utlandet, forteller Svensson.

Sett skarp ut

Høyrebacken har sett skarp ut på treningsleiren, og det er tydelig at han har jobbet med innleggsfoten siden i fjor høst. Det vistes både i spill- og i avslutningsøvelser for spissene, og nå håper Svensson på en ny toppsesong i RBK- selv om han er helt tydelig på laget må bli bedre. Det til tross for salget av Selnæs.

— Molde har solgt spillere, Strømsgodset det samme. Uansett virker det som at klubbene rundt oss kommer til å heve seg i år, og da har ikke vi noe valg. Vi viste i enkelte kamper i fjor at vi ikke var så «forbaska» gode likevel», og det tror jeg er en god motivasjon for oss nå. Vi vet at ting ikke går av seg selv på noen som helst måte, sier han.