– Hva er det du gjør, Høibråten?! Nei og nei, dette var det på mange måter som ikke skulle skje, utbrøt VGs kommentator Vegard Aulstad da Kirk Millar tok godt vare på gavepakken fra midtstopper Høibråten.

Millar chippet over Bodø/Glimts Nikita Haikin syv minutter før slutt på elegant vis, og da ble det endelig hull på byllen i det som var en veldig «seig» kamp.

– Det blir helt jævlig brutalt på slutten når det som skjer, skjer. Akkurat nå er det blytungt. Jeg får en dårlig touch som fører til nok en dårlig touch og som fører til målet deres, sier Høibråten til Avisa Nordland.

– Det er blytungt, men samtidig må man bare reise seg. Det er ikke noe annet å gjøre. Vi kontrollerte kampen, men var ikke hvasse nok på siste tredel. Men det er ikke over selv om man har en hjerneblødning, legger han til.

– Det er tøft å stå i det, men må riste det av seg så godt det går, også er det bra at det kommer en kamp på Aspmyra om en uke. Det er menneskelig å gjøre feil. Det er ikke første gangen folk har gjort feil, sier stopperen til klubbens YouTube-kanal.

Forhåndsfavorittene Bodø/Glimt, uten Amahl Pellegrino fra start, dominerte banespillet mot Linfield, men de store sjansene uteble på den varme tirsdagskvelden i Nord-Irland.

– Om vi hadde spilt i 40 timer hadde vi ikke klart å score, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Avisa Nordland.

Tapet i kveld betyr ikke at nordmennene er ute av Champions League-kvalifiseringen. Onsdag i neste uke spilles returoppgjøret på Aspmyra, men Linfield vil da ha en ettmålsledelse som Glimt må hente inn i sammendraget.

Vi fikk ikke se det Glimt-angrepet vi var så vant med fra forrige sesong. Det hadde kanskje noe med deres tette kampprogram å gjøre eller at essene Pellegrino og Victor Boniface varmet benken fra start.

Pellegrino, som kom på banen i lag med Boniface med 25 minutter igjen å spille, brukte ikke lang tid på banen før han fikk en avslutning reddet på strek, men det ble kun med den sjansen. Linfield-forsvaret plaget ikke bare Pellegrino, men de var stadig tett i Bodø/Glimt-spillerne ved nesten hvert skuddforsøk.

Der hvor det står «UCL Q2» øverst befinner Glimt seg nå. For å nå et gruppespill i Champions League, må de spille seg helt frem til «UCL Playoff» og vinne. Foto: Sofascore

Slik var det i førsteomgangen også:

Nordirene fikk kampbildet i sporet som de ønsket. De var komfortable med å ligge lavt i banen og la nordmennene trille ball. Bodø/Glimt gjorde alt riktig i den første- og andredelen av banen, men det var mange upresise pasninger i den siste tredjedelen.

Hjemmelaget kunne dermed trekke ned tempoet ved mange anledninger. Samtidig yppet de seg på enkelte overganger, og viste Glimt-forsvaret at de ikke kunne slappe helt av.

Det var et noe mer aggressivt Bodø/Glimt-lag som kom på banen etter hvilen, men det var lang tid mellom de gode mulighetene.

GULT: Gulkledde Marius Høibråten pådro seg et gult kort tidlig i kampen da han taklet Jamie Mulgrew. Foto: Liam McBurney / Pa Photos

Pellegrino kom til bortelagets største sjanse da avslutningen hans ble reddet på strek, men det ble ikke noe særlig flere sjanser til tross for at Knutsen byttet på sine stjernespillere.

Det hjalp ikke stort heller da Høibråten serverte ballen til Millar, og da er det plutselig et noe vanskelig utgangspunkt for bodøværingene til returoppgjøret.

Tirsdagens tap betyr at Bodø/Glimt har tapt to strake bortekamper i Champions League-kvalifiseringen. Forrige uke tapte Glimt hele 1–3 borte mot Klaksvik, men ble reddet av 3–0-seieren på hjemmebane uken tidligere.

Vanligvis har Linfield slitt mot norske lag i Europa-cupene:

Dersom Bodø/Glimt går videre etter dobbeltoppgjøret mot Linfield, så har bodøværingene minimum sikret seg gruppespill i Conference League til høsten. Hjemmeoppgjøret mot Linfield spilles neste onsdag, og kampen sendes på VG+ Sport.

Vinneren sammenlagt møter enten Zalgiris eller Malmö i den tredje av fire kvalifiseringsrunder. Malmö tapte første kamp 0–1 borte da Jo Inge Berget spilte hele kampen.

Kampfakta. Foto: Sofascore