Afrikamesterskapet arrangeres i landet, og mandag kveld tok vertsnasjonen imot Komorene. Utenfor stadion skal det ifølge lokale myndigheter ha oppstått trengsel og panikk.

AFP siterer kamerunske helsemyndigheter på at åtte personer er drept.

Vakter skal ha forsøkt å holde tilbake folkemassene, men lykkes ikke. Flere skal ha blitt presset i hjel mens folk forsøkte å komme seg inn portene. Videoer og bilder på internett viser livløse mennesker som ligger på bakken.

Nyhetsbyrået AP, samt lokale journalister og medier melder om dødsfallene. Ansatte ved Messassi sykehus forteller at de har tatt imot over 40 skadede mennesker etter hendelsen ved stadion.

HJELPER OFRENE: Fryktelige scener utenfor fotballstadion i Yaounde. Foto: Thierry Noukeu / AP

– Noen er i kritisk tilstand, sier sykepleieren Olinga Prudence til AP.

– Vi må flytte dem til et sykehus med spesialkompetanse, fortsetter hun.

Ifølge øyenvitner var det mange barn som havnet midt i kaoset. Kaoset skal ha oppstått da vakter stengte portene for folk som ville inn på stadion.

50 000 mennesker skal ha forsøkt å komme seg inn på kampen. Olembe Stadion har kapasitet på 60 000, men det var bare tillatt å fylle 80 prosent av stadion på grunn av coronarestriksjoner.

Det afrikanske fotballforbundet CAF har i en pressemelding skrevet at de etterforsker hendelsen, og prøver å få mer informasjon, ifølge BBC.

Kamerun vant kampen 2–1 og sikret billett til kvartfinalen i mesterskapet. Hendelsen utenfor stadion ble ikke bekreftet før etter kampen var ferdigspilt, skriver Sky News.

KAOS: Olembe Stadion i Kamerun. Dette er et arkivfoto av arenaen. Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP