Dette er Solas nye hovedtrener

Svenske Mika Anders Nurmi (49) er ansatt som ny hovedtrener i Sola HK.

Publisert:

Mika Nurmi overtar som trener for Solas håndballkvinner. Foto: Helge Skodvin, Bergens Tidende

  • Mats Haugland

Det skriver klubben i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

49-åringen har de siste årene jobbet som karriererådgiver, gründer, mentaltrener og foredragsholder. Han har tidligere vært hovedtrener for lag som Fyllingen, Stord, Haugaland og for et norsk ungdomslandslag.

Nurmi har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut inneværende sesong, og starter i Sola-jobben mandag 25. november.

– Nurmi beskrives som en god lagspiller og lagbygger med kjernekompetanse på veiledning og mental trening. Han har også en bred bakgrunn som elitetrener, skriver klubben i pressemeldingen.

Les også

Etterlengtet opptur for Sola - tok knusende seier

Mika Nurmi (t.h.) er Solas nye hovedtrener. Her i samtale med daværende Drammen-trener Marinko Kurtovic fra perioden i Stord. Foto: Morten Holm / Scanpix

Scott Harrington trakk seg som hovedtrener i Sola etter den elendige sesonginnledningen, og har nå gått over i en rolle som talentutvikler og ungdomskoordinator i klubben.

Mens Sola har jaktet på ny trener, har både Viking-trener Joar Gjerde og Sola-assistent Kasper Andersen vikariert som A-lagstrener.

Sola tok søndag sin første seier i eliteserien da de vant det viktige bunnoppgjøret hjemme mot Follo. Topoengeren kom etter åtte strake tap i ligaen, samt en pinlig cupexit mot Flint Tønsberg fra nivå to.

Publisert:

Les også

  1. Sola holder trenerkravene hemmelig

  2. Sola-treneren trakk seg. Denne mannen leder laget i kveldens kamp.

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sola håndball
  2. Håndball