ÅRÅSEN: Etter nok et tap er fortsatt TIL under streken med 17 poeng på 21 kamper.

– Tabellsituasjonen er jo kritisk. Vi er på direkte nedrykksplass og må bruke flere kamper på å kjempe oss ut av det, men det kommer vi til å gjøre. Vi kommer til å kjempe skikkelig til siste slutt, og jeg er helt sikker på at vi skal ta en del poeng, sier trener Bård Flovik.

Han mener prestasjonen på Åråsen – tross nytt tap – bar bud om bedre tider. Han synes det var bedre stabilitet i prestasjonen enn tidligere.

– Laget var kort i avstandene defensivt og offensivt, slik at vi ikke fikk strekk i laget da vi slo opp til Zdenek. De ambisjonene og det kampbildet vi fikk, synes jeg vi innfridde veldig, veldig godt.

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN ØVERST I SAKEN.

Tre-fire seirer

Det er ni kamper igjen og 27 poeng å spille om.

– Hvor mange poeng tror du dere må ta for å berge plassen?

– Vi må i alle fall ha tre seirer til, kanskje fire. Jeg vil tippe vi må ha mellom ti og 14 poeng, svarer Flovik.

Hjemmekampene mot Mjøndalen, Aalesund og Bodø/Glimt bør nok ”Gutan” vinne.

– Vi har fem hjemmekamper igjen og møter mange lag som vi kjemper med, så vi er ikke nedtrykte med tanke på tabellen. Vi er skuffet over at vi ikke tok poeng etter prestasjonen i dag. Det er slik jeg ser på det, sier Flovik.

Sterk i troen

Thomas Kind Bendiksen sier han så positive tendenser i TILs spill i dag, og synes det er kjipt å reise hjem med null poeng i bagasjen. Han tror 10-14 poeng er fullt oppnåelig på de ni siste kampene.

– Selvfølgelig er vi klare i troen på det, og det er vi nødt til å være. Jeg synes det vi tar med oss i dag, er en spilleglede og en innsats.. .Vi ser i øyene på folk at vi har lyst til å jobbe for hverandre. Den lagmoralen vi viste utpå der, er jeg veldig godt fornøyd med, sier Bendiksen.

– Jeg har absolutt troen på at vi skal klare det. Det er klart; vi har sagt det ofte i år. Vi viste i dag at det bor mye bra i oss, men vi må så klart få frem det lille ekstra som gjør at vi bikker kampene i vår retning. Får vi en seier nå, så kommer vi til å få enda mer troen igjen, slik som før ferien. Da hadde vi en god periode. Vi må jobbe hardt for å få den seieren, sier Magnus Andersen

Neste kamp er hjemme mot Rosenborg – Norges suverent beste lag.

– Det er kanskje det som skal til. Vi vet at de er en kamp som motiverer voldsomt – uansett. Det er blant de største kampene for året, spesielt på Alfheim. Vi har ofte levert gode kamper mot Rosenborg der. Det gleder alle seg voldsom til, det vet jeg. Da er det bare å slippe ned skuldrene som i dag, så får vi håpe vi scorer litt flere mål. Det er det som mangler nå, sier Magnus Andersen.