DIREKTE FRA 18.30: Manchester United-Liverpool

Etter at han debuterte i Premier League i 1998, fikk Steven Gerrard en fantastisk karrière i Liverpool.

Men i tillegg til de magiske øyeblikkene han ga fansen på The Kop, vil han også huskes for de skuffende stundene.

Selve kroneksempelet kom våren 2014. Liverpool kunne ta et langt steg mot ligagullet med hjemmeseier mot Chelsea.

Så, på stillingen 0-0 i første omgang, skled Gerrard mens han hadde ballen, noe som åpnet opp for at Demba Ba scoret.

Liverpool klarte ikke å komme tilbake. Chelsea vant 2-0, og ligatittelen havnet hos Manchester City.

Gerrard forlot Liverpool året etter, og det virker som at han med det fallet på Anfield bidro til å torpedere sin beste sjanse til å bli Premier League-mester.

I etterkant av hendelsen ble Gerrard latterliggjort av supporterne til Liverpools rivaler.

Trenger du å korte ned ventetiden til oppgjøret? Lars Tjærnås har tatt ut et drømmelag med tidligere spillere fra United og Liverpool. Finn ut hvem han velger og vraker her.

— Var på vei mot selvmordsvakt

I sin nye selvbiografi, «Steven Gerrard - My Story», skriver Liverpool-legenden om hvordan han opplevde tabben.

Her fortviler Steven Gerrard under Liverpools kamp mot Chelsea i 2014, som viste seg å bli skjebnesvanger for Merseyside-klubbens tittelhåp. Foto: REUTERS

— Jeg hadde ikke gråt på årevis, men på vei hjem, kunne jeg ikke stoppe det. Tårene bare fortsatte å komme. Jeg kan ikke engang si til deg om gatene var fulle av trafikk eller tomme, for jeg var på innsiden. Det «drepte» meg, forteller Gerrard, ifølge et utdrag på nettsidene til storavisen Daily Mail.- Jeg følte meg nummen, som om jeg hadde mistet noen i familien min. Det var som om 25 år i denne fotballklubben rant ut av meg. Jeg prøvde ikke engang å stoppe tårene mens det som skjedde den ettermiddagen ble vist i reprise gang på gang inne i hodet mitt.

Gerrard forteller at han følte seg «isolert og alene» inne i bilen, men påpeker at supportersangen «You'll never walk alone» er en påminnelse om at man må holde hodet hevet og bevare håpet.

— Jeg følte ikke at jeg hadde mye håp igjen. Det føltes som om jeg var på vei mot selvmordsvakt i stedet, skriver imidlertid Gerrard.

Kunne blitt i Liverpool

Liverpool-helten var imidlertid tilbake i aksjon kun dager etterpå, men ligatittelen sto ikke til å redde. Det påfølgende verdensmesterskapet i Brasil ble også en skuffelse, da England røk ut i gruppespillet.

Etter nok en sesong i Liverpool valgte så Gerrard å forlate klubben, til fordel for Los Angeles Galaxy. Så sent som fredag kom det frem at Gerrard kunne blitt værende i klubben, dersom han hadde blitt tilbudt en trenerrolle i klubben.

Steven Gerrard er nå i LA Galaxy. Her jubler han for en scoring under en kamp mot San Jose Earthquakes i juli. Foto: AP

Nå er imidlertid overgangen for lengst et faktum, og hverdagen på Merseyside fortsetter. Lørdag møter Liverpool erkerival Manchester United på Old Trafford.Det er første gang på godt over 15 år at Liverpool tar fatt på rivaloppgjøret uten at Gerrard er tilknyttet klubben.

Følelsesmessig, lever imidlertid tilknytningen i beste velgående. Gerrard har sendt flere hilsener til Liverpool-fansen fra USA, og vil nok følge spent med på lørdagens storkamp.

Hekta på Premier League? Da anbefaler vi disse sakene: