Heerenveen: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær på pressekonferanse kvelden før returoppgjøret mot Heerenveen.FOTO: ERIK BIRKELAND Foto: ERIK BIRKELAND
eikremsols Foto: Scanpix

HEERENVEEN (Rbnett): Ole Gunnar Solskjær tviler sterkt på at Magnus Wolff Eikrem blir solgt i år. Han har heller ingen planer om nye kjøp før overgangsvinduet stenger.

For selv om PSV og Ajax er blant klubbene som er interesserte i Eikrem, og har fulgt ham en stund, frykter ikke Solskjær at midtbanespilleren kommer til å forsvinne med det første.

— Nei. Vi har ikke mottatt et bud på ham, og det er uanset langt fra å få et bud til å akseptere det. Slike spekulasjoner levde jeg med selv både i Molde og Manchester United, og Magnus har gjort det samme i de samme klubbene. Han er vant til det, og han mister ikke fokus på det han skal gjøre. Han drømmer seg ikke bort. Han er veldig fornøyd med hvor han er nå og han er kommet inn i landslaget - sannsynligvis for godt hvis han fortsetter som nå , sa Solskjær.

At han og Eikrem har et godt forhold er ngen hemmelighet, og Eikrem nyter stor tillit hos Solskjær. Solskjær er også naturlig nok en av de Eikrem lytter mest til. Det har vært tilfelle i flere år, og skulle en klubb gjøre interessen konkret - og komme med et bud til MFK - vil avgjørelsen bli tatt etter at spiller og manager ha snakket sammen.

— Vi får jo se hvem som eventuelt vil ha han. Er det noen, så vil jeg nok ta meg en prat med Magnus. Jeg har kjent ham siden han var 12 år, og vi har hatt et godt forhold så langt. Ingenting har skjedd tidligere uten at vi har snakket sammen, og så langt har vi ikke hørt noe, sa Solskjær.

Ferdighandlet

På det hypotetiske spørsmålet om Nederlandsk fotball ville passet Eikrem, svarte Solskjær: - Han spilte ganske brukbart sist mot Heerenveen, så kanskje.

Solskjær sendte samtidig et dårlig skjult budskap til Manchester United og Joshua King om at han er mer enn velkommen i Molde.

— Utviklinga Magnus har hatt i Molde er et eksempel for andre. Det sitter en i United som jeg har snakket med det samme om. Vi har vist at vi er en god klubb å komme til for unge spillere som vil bli bedre, sa Solskjær.

- Vil resultatet mot Heerenveen avgjøre noe med tanke på spillere inn eller ut?

— Nei, det tror jeg ikke. Jeg har ingen planer om å hente noen nye nå.

Han er offensiv før returkampen mot Heerenveen - og sier laget kommer til å angripe for å score målet som mange tror vil sende Molde videre til gruppespillet i Europa League.

— Vi skal prestere litt bedre enn hjemme mot Heerenveen og henge litt mer sammen som et lag. Vi skal gjennomføre en profesjonell bortekamp og har et godt utgangspunkt. Vi skal gå for det første målet, sa Solskjær.

Han svarte litt unnvikende på spørsmål om han tror et MFK-mål dreper all spenning.

— Får vi et mål så betyr nok det at de må angripe enda mer og da kan vi kontre i enda større rom. Et bortemål teller jo nærmest dobbelt, så det ville i såfall være et veldig viktig mål for oss, sa manageren.