BEIJING (Aftenposten): Abdurahim ”Ibba” Laajab scoret mindre enn ett minutt etter kampstart, men målet ble annullert.

Kampen endte 2-0 til HCF, som først scoret på straffe i det 42. minutt og deretter i det 89., og nå er klar for den kinesiske superligaen.

Flere enn 20 000 tilskuere var møtt opp på Qinghuangdao Olympic Center for å se hjemmelaget slå Shenzhen Yuheng.

— Det var jo ergerlig med annulleringen for hands. Dommeren tok fullstendig feil, hevder Ibba overfor Aftenposten.

Har hatt troen på opprykk

Men han er først og fremst glad for seieren og klubbens opprykk:

Abdurahim "Ibba" Laajab nyter livet i den kinesiske byen Qinhuangdao. Nå har laget hans, Hebei China Fortune (HCF), rykket opp til Kinas øverste fotballdivisjon. Foto: JØRGEN LOHNE

— Veldig bra! Dette har vi selv hatt tro på i laget, selv om mange både her i Kina og hjemme i Norge har tvilt på at vi skulle klare det, sier Ibba, som spilte 81 minutter av søndagens kamp og mener at han nokså trygt kan regne med fortsatt plass i trener Li Ties første-11-er.

Li er tidligere kinesisk landslagsback, og spilte i flere år for Everton. Etter at han overtok som hovedtrener etter serbiske Radomir Antíc i august, har HFC hatt stø kurs mot opprykk.

Ibba har spilt ving siden i sommer, etter først å vært spiss de første månedene siden han i februar skrev kontrakt med HFC. Han har spilt 34 kamper av 34 fra start og har scoret 10 mål.

Fått tilbud om ny kontrakt

— Li sier at han er svært godt fornøyd og har tilbudt meg ny kontrakt, sier Abdurahim Laajab, som foreløpig ikke har gitt noe endelig svar, men synes å være innstilt på å fortsette å bo i Qinghuangdao i Hebei sammen med kona Fatima og deres ni måneder gamle datter Elissa.

Lønns-og bonus-pakken på fem til ti millioner kroner i året blir trolig større for norsk-marokkaneren etter at laget hans nå er klar for Kinas toppserie.

— Det blir møter om kontrakt og det økonomiske om et par uker. Først skal vi ha ferie i Norge, sier Ibba, som mandag gjorde seg klar for å reise hjem sammen med familien.