— Det eneste jeg ser for meg, er at jeg spiller, kommer det kjapt fra Ståle.

— Jeg konsentrerer meg om å gjøre det så godt jeg kan, på trening og i kamp. Det blir viktig for meg å prestere på høyt nivå over tid. Jeg synes ikke det er noe særlig om jeg spiller godt i treningskampene og havner på benken når serien begynner.

Fjorårssesongen startet med Stensaas på venstreback i seks kamper på rad. Så overtok nykommer Saarinen et par ganger før Stensaas ble foretrukket igjen i et par kamper. Resten av sesongen var stort sett finsk på venstrebacken.

Én gang spilte de for øvrig fra start på hver sin sideback; Stensaas venstre, Saarinen høyre. Det var i 3-3-kampen mot Brann 1. juli. Trenerne gjentok oppstillingen mot Hammarby sist helg. En slik løsning kan kanskje fort bli aktuelt også for serielaget?

— Jeg vet ikke hvordan trenerne tenker, men det kan kanskje være en løsning, sier Ståle. En backfirer med Saarinen, Basma, Hoftun og Stensaas er alt annet enn en fremmed tanke for trenerne.

Nils Arne Eggen sier:

— Du ser at Azar klarer seg godt som midtspiss. Selv om vi fortsatt er på utkikk etter et par forsterkninger, har vi is i magen. Nye folk må gå rett inn på laget. Kanskje trenger vi mer tid enn frem til seriestarten og kan i så fall godt bruke Azar på topp.

Som altså igjen kan gi plass både til Saarinen og Stensaas i en førsteoppstilling. Tirsdag var Janne på landskampoppdrag i Portugal. Ståle fungerte som lagkaptein og var igjen svært god, ikke minst på offensiven:

— Helt siden han kom inn mot Viking på La Manga har Ståle vært veldig god. Det er lenge siden han har vært så overbevisende, sier Ola By Rise.

— Offensivt har Ståle vært svært dyktig. Defensivt har han foreløpig ikke fått de helt store utfordringene. Treningsdisiplinen og viljen er som den alltid har vært, topp, skryter Bjørn Hansen, mens Nils Arnes Stensaas-karakteristikk er «strålende».

Tirsdag scoret han et flott frispark-mål og var bare en liten halvmeter unna å lage ett til.

Ballen skrudde han - hardt - over AaFK-muren, keeper Mathisen var solid på etterskudd:

— Synd at skuddet gikk litt utenfor. Jeg fikk bedre drag på den enn da jeg scoret, kommenterte Ståle. Han servet for øvrig prikkfritt da Are Tronseth skled inn 2-0-målet, og et par hardt innsvingede innlegg med venstra, kunne Azar Karadas med litt bedre treff med pannebrasken ha nikket inn til ytterligere scoringer.

PS. To kamper igjen før seriestart har trenerne ennå ikke gitt beskjed om keepervalget. Én ting er i alle fall sikkert: Fjorårets førstevalg, Arason, har ikke spilt seg ut av laget.