Med seier i hengekampen mot Everton onsdag vil plassen på øverste nivå være sikret. Det var det få som trodde på da laget lå helt sist på tabellen i starten av mars.

Men de rødhvite nekter for tredje år på rad å slippe taket i Premier League-drømmen. Ni kamper senere — hvor kun én har endt med tap - ser alt mye lysere ut. Nå ligger det an til at de i stedet kan sørge for Newcastle-nedrykk.

Den viktigste seieren kom i helgen mot Chelsea. Allardyce sine gutter lå under 1-2, men kom tilbake og sikret tre svært viktige poeng. Dermed karet de seg over nedrykksstreken for femte gang på 37 serierunder. I tillegg har de én kamp til gode på Newcastle, som kun klarte uavgjort borte mot Aston Villa i helgen.

— Vi har skjebnen i våre egne hender. Vi har snudd alt med en stor seier (mot Chelsea), sier Allardyce.

— Det at Newcastle kun klarte uavgjort, og at Norwich tapte, har gjort vår posisjon meget god. Nå må vi utnytte det med seier på onsdag, fortsetter manageren som tok over da Sunderland lå an til nedrykk i oktober i fjor.

Newcastle håper på sin side på hjelp fra Everton, men Roberto Martínez mannskap har slett ikke vist seg fra sin beste side den siste tiden. Med kun én seier på de siste ni kampene ser det tungt ut med tanke på en håndsrekning for Newcastle. (©NTB)

Fått med deg disse sakene?