SKAPTE BALANSE: Cesc Fabregas skapte balanse i regnskapet like etter pause. Foto: DIGITALSPORT
TO GANGER I LEDELSEN: Man Utd gikk to ganger opp i ledelsen borte mot Arsenal, og så ingen grunn til å legge noen demper på feiringen i toppkampen. Foto: Tom Dulat/Sportsbeat Images

Arsenal åpnet med å gå direkte i angrep, og allerede etter ett minutt gikk ballen over dødlinjen bak Van der Sar for andre gang. Hjemmelaget som holdt trykket oppe kampens første minutter, men uten å komme seg til de helt store sjansene. Man Utd kom seg etterhvert mer med i kampen, men var heldig som ikke fikk et straffe i mot da Evra rev ned Adebayor inne i United sitt straffefelt.

Sjanser, men ikke mål

Høyt tempo og ekstreme individuelle ballferdigheter som kunne imponere selv den mest garvete fotballtilhenger ble vist ute på gressmatten, og til tider hadde gjestene enkelte problemer med å henge med. Det var dermed ikke overraskende at Man Utds Evra og Hargreaves fikk se kampens to første gule kort, til en arg manager Fergusons store fortvilelse.

Etter 35 minutter fikk Arsenal et frispark fra godt hold, skrått utenfor Man Utds 16-meter. Cesc Fabregas la ballen perfekt på hodet til Gallas, men en dyktig Van der Sar var raskt nede og hindret mål i kampens største sjanse til da.

Mål ut av intet

Kampen var i ferd med å ebbe ut til pause, uten at noen av lagene så ut til å klare å finne veien til nettmaskene. Da dukket plutselig Wayne Rooney opp av intet i det Man Utd kom frem på sin høyre kant, og spissen snek seg inn på første stolpe og sleivet ballen i mål via en uheldig Gallas hånd.

Arsenal fikk en mulighet til å svare på et frispark, men de traff ikke mål og dommeren blåste de to lagene til pause.

Rask utlikning

Selv om Man Utd hadde avsparket og gikk rett i angrep, var Arsenal alt annet enn slagne da de kom utpå etter hvilen.

Kun to minutter var gått da de fosset frem i angrep, og et innlegg fra høyre førte til flere muligheter foran Van der Sar i Man Utd-målet. Keeperen var godt med på notene helt til ballen falt ned i beina til Cesc Fabregas som fikk all verdens tid og igjen skapte balanse i regnskapet.

Sent bortemål

Etter dette åpnet kampen seg noe mer enn det som hadde vært tilfellet før pause, og begge lag skapte farlige sjanser. Både Hleb og Rooney hadde i denne perioden solide forsøk mot mål, men ingen av dem fikk ballen inn i nettmaskene.

Utover i kampen gikk flere spillere trøtte, og mellom 70 og 80 minutter benyttet begge lag seg av alle sine bytter uten at det så ut til å påvirke kampen i nevneverdig grad.

Plutselig kom imidlertid Man Utd fremover på sin venstrekant med flere nydelige initiativ, og Saha fant Evra som sendte ballen videre til en umatkert Ronaldo som banket den i mål fra kloss hold. Nydelig spill, og et flott mål av bortelaget.

Dramtiske sluttminutter

Etter at de gikk i føringen la Man Utd seg noe lavere, og forsøkte med det å kontrollere seieren inn. Lange så de ut til å lykkes med det, men helt på tampen oppsto en merkverdig situasjon.

Arsenall stormet frem i angrep, og hadde flere spillere innenfor Man Utds 16-meter. Omtrent alle fikk de hver sin sjanse, før William Gallas klemte til fra skrått hold. Van der Sar fikk hendene på ballen, men keeperen sto to meter inne i målet og scoringen ble korrekt godkjent av dommerne.

Dermed ebbet kampen ut med poengdeling, og de to store formlagene gikk nok en runde uten å tape.

**FAKTA

Helgens kamper**

I dag : Arsenal— Manchester U. | Aston Villa- Derby (16.00) | Everton- Birmingham (16.00) | Fulham- Reading (16.00) | Middlesbrough- Tottenham (16.00.) | Newcastle- Portsmouth (16.00) | Wigan- Chelsea (16.00) | Blackburn- Liverpool (18.15) I morgen: West Ham- Bolton (17.00)

Mandag : Manchester C. - Sunderland (21.00)