JESSHEIM (Aftenposten.no): Med 10,22 ligger Jays godt an når kongepokalen skal deles ut i dag. Men BUL-gutten kunne fort ha stått uten noen ting. Han brøt nemlig reglementet for opprop – til og med det arrangøren hadde laget spesielt for NM!

UllensakerKisa Idrettslag hadde bedt alle om å være på opprop én time før start. Der var ikke Jays da forsøkene skulle starte lørdag morgen.

— Jeg var her, men jeg visste ikke hvor jeg skulle krysse meg av, sier NM-vinneren.

- Men reglene er klare?

— Hvorfor skulle jeg ha blitt disket? Jeg var jo her, sier Jays og synes ikke at dette er noen sak å lage bråk av.

Det syntes mange andre. Det kom flere kritiske kommentarer på sosiale medier. Der mente folk at Jays fikk særbehandling. Og det innrømmer leder av stevnekomiteen, Nils Kr. Wiig, at han fikk!

Ville kåre den beste

— For oss og meg er det en vesensforskjell på å bryte regler som gir en fordel i konkurransen og regler som ikke påvirker utfallet, sier Wiik. At Jays var heldig med stevneledelsen, er det således ingen tvil om.

— Når en utøver ikke møter til opprop, får han ikke starte. Det står klart i reglementet, sier regelekspert Ole Petter Sandvig i friidrettsforbundet. Han la seg imidlertid ikke borti avgjørelsen til arrangøren. Og Wiik angrer ikke, selv om han fikk høre noen mishagsytringer.

— Regelen om at deltagerne skulle møte en time før laget vi fordi vi ville ha ting på plass i god tid. Men det var ledig plass i et heat, og det førte ikke til noen omrokkeringer, påstår Wiik.

Andre mente at seedingen ble feil da Jays likevel fikk starte.

Overlevde på navnet

Sammen med Henrik Ingebrigtsen var Jays hovedattraksjonen på Jessheim lørdag. Wiik legger ikke skjul på at Ull/Kisa ikke hadde lyst til å diske en av heltene.

— Vi hadde lyst til å se hvem som er best til å løpe 100 meter i Norge. Det ville vært trist om forsinket fremmøte skulle ha ført til diskvalifikasjon.

- Betyr det at en annen utøver ville ha blitt disket?

— Hadde det vært et annet tilfelle, måtte vi ha vurdert det. Vi måtte ha fått en begrunnelse for forsinkelsen.

- Dere har fått kritikk for at Jays slapp unna?

— Det er noen som har øynet muligheten for å kritisere oss, og det hadde vi tålt hvis det hadde gått utover selve konkurransen. Det gjorde det ikke, sier Nils Kr. Wiik.

Søndag får en forsinket Jays kongepokalen?