Det var to lag med vidt forskjellige utgangspunkt som møttes på AKA Arena søndag ettermiddag. Tabelljumbo Hønefoss hadde kniven på strupen, og trengte desperat poeng for å holde følge med lagene foran på tabellen.

Molde har ikke tapt på nesten to måneder, og snuser på en smått sensasjonell tredjeplass, den forferdelige sesongåpningen tatt i betraktning.

Det så lovende ut for de blåhvite allerede fra start. De hadde ballen desidert mest, rullet opp en rekke angrep, og fikk muligheten fra cornerflagget veldig mange ganger.

Ole Gunnar Solskjærs menn slet imidlertid med å omsette dominansen i store muligheter og — ikke minst - scoringer.

Stor Gulbrandsen-sjanse

Den første skikkelige sjansen kom først etter 33 minutter, da Martin Linnes slo ei strøken pasning inn i bakrommet. Fredrik Gulbrandsen var våken, timet løpet godt og skjøt på første touch. Halvvolleyen traff mål, men var verken hardt nok eller langt nok ut til siden til å lure keeper Steve Clark.

Molde fortsatte å kjøre kampen, og etter 39 minutter fikk de muligheten på frispark fra drøye 25 meter. Joona Toivio tok seg av det. Finnen sendte ballen over muren og ned mot venstre stolpe, og kun en dyktig Clark hindret Molde-scoring før pause.

Det var målløst da lagene gikk i garderoben. I 2. omgang fortsatte Molde der de slapp, og etter noen gode overganger, kom omsider målet da det var spilt 54 minutter.

Chima-scoring

Agnaldo sendte ballen ut til Martin Linnes på høyresiden. Linnes vartet deretter opp med et lavt og hardt innlegg inn i boksen, som Daniel Chima Chukwu møtte perfekt og styrte videre i mål. Chima er Moldes toppscorer så langt, og målet mot Hønefoss var nummer ni denne sesongen.

Litt før omgangen var halvspilt, flyttet Hønefoss Kristjan Örn Sigurdsson opp i angrep. Sigurdsson var farlig frempå da Ole Söderberg ga retur på et skudd 15 minutter før slutt, men heldigvis for gjestene gjorde keeperen seg stor og blokkerte forsøket.

Hjemmelaget summet seg og leverte en brukbar sluttspurt foran 2876 tilskuere på AKA Arena. Molde sto imidlertid imot. Even Hovland kom inn mot slutten, slik at Molde avsluttet kampen med tre stoppere.

Lukter på 3.-plassen

Seieren mot Hønefoss gjør at Molde for alvor er med i kampen om bronsemedaljene i serien. For Hønefoss, som er helt i bunnen av tabellen, ser det imidlertid mørkt ut.