STANDARD LIEGE-MOLDE 3-1 (3-3 SAMMENLAGT, MOLDE VIDERE PÅ BORTEMÅLSREGELEN)

Etzaz Hussains frisparkluring sendte Molde inn i europaligaen. Hans utligning i 1-3-tapet torsdag gjorde jobben nesten umulig for Standard Liege

Molde tok seg videre med 3-3 sammenlagt, men flere bortemål. Trekningen skjer fredag. Der er også Rosenborg med. Odd fikk en leksjon av Borussia Dortmund og tapte 2-6 torsdag.

Hussain sto for den meget viktige 1-1-utlikningen like før pause. Hans frispark fra den ene kanten gikk gjennom hele Standards forsvar og inn i nettet. Det var en skikkelig keepertabbe av Yohann Thuram-Ulienat at den fikk passere.

Trykk

Scoringen la et veldig press på belgierne. Etter 0-2 i Molde betydde det at Standard måtte vinne minimum 4-1 for å gå videre.

Det småhaglet med store sjanser til vertene spesielt i 1.-omgangen. Keeper Ethan Horvath hadde et par kanonredninger.

Anthony Knockaert ordnet 1-0 på en perle av et mål. Rett etter pause styrte Ivan Santini inn 2-1. Da trodde de fleste at Molde ville bli trykket solid i kne resten av kampen.

Tøft

Den voldsomme Standard-offensiven uteble etter scoringen. Molde fikk etter hvert rom å angripe i når hjemmelaget måtte kaste folk framover i angrep.

Like før slutt scoret Standard igjen, men det holdt ikke.

Molde avgjorde hjemmekampen med to mål før pause. Standard kjørte hardt torsdag, men Hussains scoring var ikke med i de belgiske planene.

Mattias Mostrøm måtte ut vel 20 minutter før slutt. Han ble stygt stemplet i sine edlere deler og kunne ikke fullføre kampen.

40-årige Daniel Berg Hestad holdt derimot samtlige 90 minutter.

Molde har hatt en svak sesong i Norge. Laget er ute av cupen og ligger beskjedent plassert i serien.

Klubben sparket trener Tor Ole Skullerud for noen uker siden. (©NTB)