Pengene fra megabøtene til Manchester City og Paris Saint-Germain skal komme andre europeiske klubber til gode. I Norge drypper det mest på Tromsø, som kom til gruppespillet i Europa League i fjor. TIL får 2,1 millioner kroner, men det deles også ut penger til klubbene som røk ut i kvalifiseringen.

Dermed kan også Hødd vente seg noen ekstra slanter fra UEFA. Det samme kan Molde, Rosenborg og Strømsgodset som også røk ut i kvalifisering til Europa League og Mesterliga i fjor.

Hvor mye penger Hødd får, vet ikke klubben ennå.

— Jeg har veldig lite info om dette nå. Jeg har sendt en mail til NFF med en forespørsel om dette, men har ikke fått svar ennå, forteller Andrè Nevstad, daglig leder og sportssjef i Hødd.

Både City og PSG ble i mai bøtelagt med 490 millioner kroner hver av Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Bakgrunnen var toppklubbenes brudd på regelverket om økonomisk fair play (FFP).

I første omgang har City, PSG og Zenit St. Petersburg innbetalt til sammen 200 millioner kroner. Disse pengene skal fordeles på klubbene som deltok i gruppespillene i mesterligaen og europaligaen forrige sesong.